Timp limită pentru românii care returnează sticle. Aparatele SGR nu le mai primesc după această dată

Timp limită pentru românii care returnează sticle. Aparatele SGR nu le mai primesc după această dată

Românii care returnează sticle la dispozitivele SGR trebuie să aibă în vedere mai multe informații importante. În anumite situații, recipientele nu mai sunt acceptate. Despre ce este vorba?

Românii care returnează sticle pentru a-și recupera banii trebuie să aibă în vedere mai multe informații. Nu mulți știu că ambalajele pe care trebuie să le returnezi expiră.

Cei care returnează sticle recipientele nu trebuie să amâne prea mult momentul
Astfel, cei care vor să returneze recipientele nu trebuie să amâne prea mult momentul, deoarece aparatul ar putea să nu le mai primească.

Lidl a oferit mai multe informații despre acest lucru, într-un anunț publicat pe propriul site. Potrivit acestora, ambalajele pot fi returnate doar în termen de doi ani de zile de la data publicării pe pagina de internet a RetuRO.

„Aparatele de colectare a ambalajelor reciclabile (RVM) pot fi utilizate exclusiv pe durata programului de funcționare a magazinelor LIDL. Ambalajele SGR pot fi returnate în termen de maximum 24 de luni de la data publicării pe pagina de internet a RetuRO a anunțului privind încetarea introducerii pe piață de către producător a produsului respectiv”, explică Lidl.

Este importantă și starea ambalajelor în momentul în care sunt returnate. Dacă nu sunt respectate mai multe criterii, aparatul le poate refuza.

În primul rând, sticlele de plastic trebuie să fie goale în momentul returnării. Un alt detaliu important este că marcajul care indică apartenența la SGR trebuie să există și să fie vizibil.

Din acest motiv, eticheta nu trebuie ruptă sau degradată. Ambalajele nu trebuie să își piardă nici forma inițială, deoarece aparatul nu le va mai recunoaște. Totuși, acestea pot fi returnate atât cu dopuri cât și fără.

Introducerea punctelor de reciclare în România a stârnit tot felul de reacții
Amintim că introducerea punctelor de reciclare în România a stârnit tot felul de reacții. Oamenii merg în fiecare zi să returneze sticlele pentru a-și recupera banii, după ce autoritățile au crescut din nou prețurile.

Conform celor mai recente cifre, România a ajuns la un număr record de PET-uri și doze colectate pentru reciclare. Oamenii merg în fiecare zi cu pungile la dispozitivele SGR.

Potrivit cifrelor oficiale, fenomenul este prezent și în alte state membre ale UE, având multiple stimulente financiare pentru autorități. Veniturile din activitățile de reciclare a plasticului au generat 4% din veniturile totale ale Uniunii Europene în 2023. Este vorba despre o sumă de aproape 7,2 miliarde de euro.

Stirea anterioara

Revolut își face bancă în România. Toate conturile vor trece la IBAN-ul local românesc

Stirea Urmatoare

Turiștii, revoltați de prețul telecabinei din Bușteni: „Cu banii ăștia îmi iau familia și mă duc într-un city break în Italia”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.