Huncă: „Avem prima strategie cu măsuri concrete și termene stabilite pentru modernizarea infrastructurii educaționale.”

Huncă: „Avem prima strategie cu măsuri concrete și termene stabilite pentru modernizarea infrastructurii educaționale.”

Parlamentarul PSD Mihaela Huncă, a anunțat astăzi că Ministerul Educației Naționale a finalizat prima strategie pentru modernizarea infrastructurii educaționale care conține măsuri și termene concrete.

„Începând de săptămâna trecută se află în dezbatere publică Strategia privind modernizarea infrastructurii educaţionale 2017-2023. Prioritățile pentru următorii 6 ani au în vedere reabilitarea și modernizarea unităților școlare din fiecare județ, în special a celor din mediul rural, creșterea capacității de școlarizare din învățământul antepreșcolar și preșcolar prin construcția de noi creșe și grădinițe pentru care s-au alocat deja fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală și îmbunătățirea condițiilor de cazare și a posibilităților de transport pentru elevi și studenți prin construcția de noi cămine și achiziția de microbuze și autobuze școlare. În calitate de membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților mă voi implica alături de colegii mei pentru implementarea acestei strategii, astfel încât să nu existe niciun impediment birocratic prin care să se întârzie adoptarea actelor normative în acest domeniu”, a declarat Mihaela Huncă.

Deciziile privind investițiile în infrastructura educațională din România nu au fost luate izolat, ci în urma analizării factorilor contextuali, precum schimbările demografice, alternativele de transport pentru elevi și nevoile pieței forței de muncă pentru fiecare județ și regiune din țară.

„Trebuie să le asigurăm elevilor un mediu școlar de calitate care să sprijine procesul de învățare. Aici mă refer, pe de-o parte la reducerea discrepanțelor dintre școlile cu clase supraaglomerate din mediul urban și cele care au prea puțini elevi din mediul rural, iar pe de altă parte la dotările de bază de care are nevoie fiecare elev pentru a studia: bibliotecă, sală de calculatoare etc. În prezent, două din zece școli din mediul urban și șase din zece școli din mediul rural nu sunt dotate cu bibliotecă. Așadar, vom impune un standard minim pentru fiecare unitate școlară, atât în ceea ce privește asigurarea infrastructurii de bază, cât și a facilităților de care să beneficieze fiecare școlar”, a subliniat deputatul PSD.

Stirea anterioara

Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi a fost inclus în Programul Național de Restaurare Etapa a II Relocare - Obiective noi

Stirea Urmatoare

Nova Apaserv: Avarie la conducta de apă! Municipiul Dorohoi și mai multe comune rămân trei zile fără apă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.