Două mașini, implicate într-un accident rutier violent. Au fost rănite patru persoane - FOTO
Ce efecte negative poate avea consumul de ceai
Ceaiul este una dintre cele mai sanatoase bauturi pe care le poţi consuma. Acesta are efecte benefice in tratarea diabetelui, dar si in reducerea riscurilor de a suferi un accident cerebral vascular sau un infarct. Dincolo de efectele favorabile asupra sanatatii, trebuie sa știi ca majoritatea ceaiurilor pot face rau sanatatii tale.
1. ceaiul poate induce osteofluoroza
Dupa cum se stie frunzele de ceai au un continut mic de fluor (ceaiul negru are chiar un continut de fluor mai mare decat pasta de dinti!), consumul mare de ceai poate conduce la o dereglare numita osteofluoroza. Aceasta afectiune conduce la cresterea riscului de fracturare a oaselor. Totusi cercetarile au dovedit ca fluorul este prezent in frunzele de ceai mai vechi. Prin urmare daca vrei sa elimini aceasta grija, vegheaza ca frunzele sa fie abia culese si proaspete. Frunzele culese cu mana sunt de preferat, astfel riscurile sunt reduse aproape complet.
2. ceaiul poate provoca boala Alzheimer
Pe langa continutul de fluor, frunzele de ceai mai contin si anumite cantatita de aluminiu. Despre aluminiu s-a tot vorbit, despre folii, ambalaje etc. stim deja ca dauneaza grav sanatatii. Asadar si consumul ridicat de ceai poate conduce la afectiuni provocate de periculosul aluminiu. Cantitatile mari pot conduce la aparitia afectiunii Alzheimer, lucru care se va manifesta prin efecte de dereglare si placi pe tesutul creierului. Simptomele acestei boli sunt pierderea memoriei, incapacitatea de a invata, lipsa puterii de imaginatie si in cazuri acute pierderea ratiunii.
3. ceaiul poate creste toxicitatea din organism
Cantitatile mari de ceai cresc toxicitatea din organism. Tot continutul de aluminiu este de vina si pentru aceasta problema si numai 4-5 cesti de ceai pot produce toxicitatea iesita din limitele normale in organism. Insa din nou, frunzele tinere nu prezinta acest risc, numai cele vechi fiind sursa afectiunilor. Frunzele culese cu mana sunt de preferat in detrimentul celor procesate cu diverse echipamente.
4. Probleme digestive cauzate de ceai
Ceaiul este plin de tanine, iar acest tanine deranjeaza functionarea normala a sistemului digestiv in anumite cazuri, conform studiilor pe aceasta tema. Nu este nimic nou sub soare ca anumite ceaiuri iti vor deregla tractul intestinal. De exemplu, eu stiu ca ceaiul de menta cam este de evitat in momentul in care ai probleme cu contipatia intrucat o poate inrautati. Uneori, consumul ridicat de ceai poate conduce la constipatie sau diaree.
5. ceaiul poate induce sindrumul premenstrual
Un studiu realizat asupra femeilor din China a relevat faptul ca femeile care erau dependente de a bea cam 4-5 cesti de ceai pe zi in mod constant aveau sanse mai crescute de a fi afectate de Sindromul Premenstrual, spre deosebire de cele care nu beau in mod constant ceai.
6. ceaiul poate deregla sistemul urinar
Intotdeauna am considerat ca acesta este un efect pozitiv, insa se pare ca atunci cand este baut in cantitati prea mari, ceaiul poate conduce la o senzatie de urinare constanta, lucru care evident ca va produce probleme la nivelul vezicii urinare.
7. ceaiul si insomnia
Ceaiul este util pentru a iti alerta simturile, pentru a-ti creste agerimea mentala si fizica, insa in mod evident in cantitati prea mari poate induce insomnie in cazul personelor dependente de ceai. Este binecunoscut faptul ca ceaiul verde si in special cel negru nu trebuie sa fie consumate inainte de culcare. Ideal este sa fie consumate cam la 3 ore inainte de somn.
8. ceaiul poate induce pietre la rinichi
Ceaiul contine oxalat, care in sine este daunator sanatatii rinichilor. Oxalatii se acumuleaza in tesutul rinichilor si conduc in timp la formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, acesti compusi se pot lega si de calciu si alte minerale. Prin urmare, cantitatile ridicate de ceai dauneaza sanatatii rinichilor.
9. studiul legat de consumul de ceai si cancerul de esofag.
Esofagul este canalul care leaga cavitatea orala de stomac. In momentul in care bei ceaiul foarte cald, acest canal poate fi afectat conducand in timp chiar la cancer esofagian. Eu niciodata nu am recomandat consumul de ceai extrem de cald, fierbinte, intrucat nu am putut crede vreodata ca poate face vreun bine, asa ca atat eu cat si cercetatorii recomanda consumul de ceai cald, nu fierbinte, clocotit sau tragedie pentru gat. Dupa ce ceaiul a fiert, mai asteapta 2-4 minute pana temperatura scade si la fe;l scade si riscul dezvoltarii cancerului de esofag. Si taninele sunt la fel daunatoare pentru esofag.
10. ceaiul poate bloca absorbtia anumitor vitamine, nutrienti si proteine.
Daca ai de gand sa ramai insarcinata sau deja esti insarcinata, nu ar trebui sa bei ceaiuri cu continut de cofeina. Consumul crescut de ceai verde in timpul sarcinii poate afecta cresterea normala a fetusului.
11. Ceaiul interactioneaza cu anumite medicamente.
Anumite medicamente isi vor avea efectele imbunatatite sau reduse daca alaturi de ele consumi si ceai. De exemplu, anticoagulantul Warfarina, poate avea efectele reduse sau chiar eliminate complet din cauza continutului de vitamina K regasita in ceaiuri. Efectele stimulatoare ale ceaiului asupra anumitor gene din prostata pot incetini senzitivitatea prostatei la tratementul prin chimioterapie. Antihipertensivele isi pot pierde din efectele pozitive daca alegi sa consumi ceai cu cofeina. sursa: fitbody.ro
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.