Ce nu știi despre POMELO. Ce conţine, de fapt, acest fruct. Mai mănânci?

Ce nu știi despre POMELO. Ce conţine, de fapt, acest fruct. Mai mănânci?

Pomelo se cultivă în Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Nouă Guinee, dar şi în zonele mai calde din America. Pulpa fructului este galbenă cu variaţii de roz şi roşu, are gustul ca un grapefruit dulce.

Pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, ajungând uneori până la dimensiunile unui pepene uriaş.

Coaja galben-verzuie este moale şi groasă şi poate fi folosită la prepararea marmeladei. În China coaja este folosită şi la prăjituri. În Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.

Pomelo este bogat în vitamina C. Conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu. Să nu uităm şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9.

Coajă poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii.

Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar. Ajută în divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.

De asemenea, pomelo are proprietăţi diuretice ajutând la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal.

Se înmulţeşte rapid prin seminţe şi are nevoie de 4 ani pentru a face fructe.

Stirea anterioara

Pavel Bartoș: De când s-au născut fetele, Crăciunul a devenit cea mai importantă sărbătoare din familie

Stirea Urmatoare

În weekendul de Ziua Națională va ploua în aproape toată țara. Cât va fi de frig și unde va ninge

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.