Ceai cu conținut ridicat de antioxidanți care echilibrează tensiunea arterială și colesterolul
Ceaiul Rooibos este un sortiment aromat, fara calorii si cafeina, care devine din ce in ce mai des alternativa ideala pentru ceaiul verde si cel negru. Aroma dulceaga, florala, care aminteste de savoarea nucilor, il va transforma rapid in bautura ta preferata.
Poti prepara acest ceai in foarte multe moduri, de la varianta clasica de Ice Tea pentru zilele calduroase pana la ceaiul fierbinte, simplu sau adaugat la cappuccino sau espresso. Cu cat lasi ceaiul Rooibos sa infuzeze mai mult timp, cu atat vei obtine o aroma mai intensa. Il poti bea simplu, iar daca simti nevoia de un gust mai dulce poti adauga lapte sau putina miere ori sirop de artar.
Iata care sunt beneficiile ceaiului Rooibos pentru sanatate:
1. Previne afectiunile cardiovasculare. Datorita continutului ridicat de antioxidanti ceaiul Rooibos echilibreaza tensiunea arteriala, prevenind puseurile de tensiune. De asemenea, reduce nivelul colesterolului „rau” de tip LDL si creste colesterolul „bun” de tip HDL. In aceste conditii este bautura ideala pentru a mentine functiile inimii si a preveni bolile cardiace.
2. Favorizeaza absorbtia fierului. Fata de ceaiul negru si cel verde, ceaiul Rooibos are un nivel foarte redus de tanin, un component care poate incetini sau stopa absorbtia fierului. Astfel, ceaiul Rooibos este foarte util pentru a preveni anemia si a mentine nivelul optim de oxigenare a sangelui.
3. Reduce riscul de calculi renali. Spre deosebire de ceaiul negru si cel verde, ceaiul rosu nu contine deloc acid oxalic. Un consum excesiv de oxalati creste riscul de formare a calculilor renali, asa ca merita sa alegi cat mai des acest ceai pentru a-ti proteja rinichii.
4. Previne cancerul. Ceaiul Rooibos contine quercetina, un antioxidant foarte puternic care lupta impotriva virusilor si a microbilor din organism, reduce inflamatiile si previne aparitia tumorilor si proliferarea celulelor maligne. Protejeaza celulele impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, care pot cauza modificari la nivelul ADN-ului si aparitia cancerului.
5. Regleaza glicemia si previne ingrasarea. In componenta ceaiului rosu se regaseste si aspalantina, un compus care reduce nivelul hormonilor asociati cu stresul, care declanseaza acumularea de tesut adipos, stimuleaza senzatia de foame si deregleaza metabolismul. Cu ajutorul acestei bauturi vei tine sub control apetitul si vei preveni aparitia kilogramelor in plus. De asemenea, previne fluctuatiile glicemiei, reducand riscul de diabet de tip 2 si asigurandu-ti energia de care ai nevoie in orice moment al zilei.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.