Cum poți evita îmbătrânirea prematură
Semnele imbatranirii pot aparea mai tarziu daca stii cum sa procedezi pentru a reduce efectele negative. Conteaza foarte mult sa ai o strategie utila pentru a fi in forma si a avea un aspect mai tanar decat arata anii din calendar. Iata ce obiceiuri trebuie sa eviti pentru a avea mereu un tonus excelent:
1. Maratoanele de emisiuni televizate. Chiar daca iti plac foarte mult, nu te ajuta deloc sa urmaresti timp indelungat diferite emisiuni sau seriale la televizor. In cadrul studiilor realizate s-a identificat o legatura directa intre lipsa de miscare la varsta a doua si o capacitate redusa de concentrare si memorare. Orele indelungate petrecute in fata televizorului si stilul de viata sedentar pe care il favorizeaza sunt asociate cu declinul functiilor cognitive la varste inaintate si un risc crescut de dementa.
2. Lipsa somnului. Somnul de frumusete este un lucru real, potrivit cercetatorilor. Femeile care dorm mai putin de 7 ore in fiecare noapte au mai multe riduri, pete pigmentare, pielea subtiata si fragila, precum si o elasticitate redusa. Somnul agitat si insomnia sunt corelate cu o imbatranire accelerata a tenului, asa ca ia masuri pentru a proteja frumusetea chipului tau.
3. Inactivitatea zi si noapte. La polul opus, nici durata excesiva a somnului nu este utila. Potrivit specialistilor, daca dormi mai mult de 9 ore in fiecare noapte, daca stai jos peste 7 ore zilnic si daca faci exercitii fizice mai putin de 150 de minute la nivel de saptamana vei avea un risc de patru ori mai mare de afectiuni cronice si deces.
4. Mentalitatea gresita. Cel mai daunator lucru pe care il poti face este sa devii convins ca esti deja prea batran. Conteaza foarte mult sa te simti tanar si sa fii optimist. Numai in acest mod vei incerca mereu sa ai rezultate foarte bune in urma antrenamentelor de la sala si vei fi receptiv la toate oportunitatile pe care le poti valorifica. Fii mereu la curent cu noile trenduri si nu incepe sa te izolezi sau sa devii apatic pentru ca ti se pare ca nu mai ai nimic de descoperit sau de invatat.
5. Evitarea meditatiei. Nu ignora meditatia chiar daca initial ti se pare plictisitoare pentru ca are beneficii reale cand vine vorba despre eliminarea semnelor trecerii timpului asupra organismului tau. In cadrul studiilor realizate s-a constatat ca persoanele care mediteaza in fiecare zi au un volum mai mare al materiei cenusii, zona creierului care gestioneaza memoria, emotiile, vazul, auzul, vorbirea, controlul impulsurilor si luarea deciziilor. De asemenea, meditatia fortifica si conexiunile dintre diferite zone ale creierului, prevenind deteriorarea cauzata de inaintarea in varsta.
6. Dormitul pe spate sau pe burta. Dormitul pe o parte este asociat cu un risc mai scazut de afectiuni neurologice cum sunt bolile Alzheimer si Parkinson. In momentul in care dormi pe o parte toxinele de la nivelul creierului sunt eliminate mai eficient. Acumularea componentelor toxice afecteaza negativ conexiunile dintre neuroni si pericliteaza functiile creierului in timp.
7. Ignorarea beneficiilor yoga. Ședintele de yoga te pot ajuta sa arati mai tanar deoarece stimuleaza productia de hormoni care reinnoiesc straturile pielii si masa musculara, in timp ce fortifica sistemul imunitar si protejeaza inima. Persoanele care practica yoga de cel putin 5 ori pe saptamana au o piele mult mai neteda, cu aspect ferm.
8. Caldura excesiva pe timp de iarna. Cu siguranta este placut sa stai in fata semineului si sa privesti zapada de afara, dar aerul poate deveni foarte uscat. Daca iti deshidratezi pielea alegand o temperatura foarte ridicata in interior, in timp vei favoriza si aparitia ridurilor. Mai bine foloseste un umidificator pentru a lupta eficient impotriva aerului uscat si a pielii deshidratate, care se decuameaza. Poti pune si un vas cu apa sau un prosop ud pe calorifer pentru a reduce efectele negative. Evita aceste obiceiuri si vei constata ca pielea ta are un aspect mai tanar, iar hidratarea nu va mai fi o provocare, indiferent de sezon. sursa: eva.ro
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.