Bonul fiscal nu mai e obligatoriu la tranzacțiile cu cardul. Legea a intrat în vigoare
Cum trebuie să realizăm hidratarea corectă a pielii
Un produs cosmetic hidratant ar trebui sa hidrateze. Dar atunci ce fac produsele antirid si cele antiage?
Hidratarea si-a pierdut din sens in timp din cauza multimii de produse lifting, pentru fermitate, antirid, nutritive, organice, creme de ochi, seruri, tratamente intensive, etc. Prin definitie, un produs hidratant trebuie sa contina cat mai multe substante care mentin structura naturala a pielii reducand efectele radicalilor liberi (actiunea mediului asupra pielii prin razele de soare, poluare si aer), imbunatatind functia de bariera a pielii si ajutand toate celulele din piele sa functioneze normal (colagenul, elastina, celulele sistemului imunitar).
Un produs cosmetic hidratant, ca sa fie cu adevarat de folos, trebuie sa indeplineasca toate acestea indiferent ce este el: crema, lotiune, ser sau orice produs prezentat ca fiind miraculos. Cand un produs hidratant contine substante dovedite ca fiind eficiente in acest sens, el are capacitatea de a mentine echilibrul natural al pielii si hidratarea optima a acesteia si se apropie cel mai mult de ceea ce este un produs antiage. Cele patru mari categorii de ingrediente care mentin functiile naturale ale pielii sunt: Antioxidantii; Ingredientele de comunicare celulara (cell-communicating ingredients); Ingredientele identice pielii (skin identical ingredients); Antiiritantii. In concluzie, hidratarea pielii inseamna mult mai mult decat apa.
Indiferent daca vorbim despre creme hidratante, antirid, seruri, tratamente sau orice alt produs cosmetic, ceea ce trebuie ele sa contina sunt antioxidantii, ingredientele de comunicare celulara si ingrediente identice pielii. Toate tipurile de piele au nevoie de aceste ingrediente pentru a-si mentine starea naturala, functiile si frumusetea. Cat timp folosesti un produs care contine un amestec de astfel de substante, iti hidratezi pielea in cel mai bun mod posibil.
Atunci cum diferentiem produsele dupa tipul de ten caruia i se adreseaza? Singurul lucru care face diferenta intre creme hidratante, seruri, produse antiimbatranire si orice alte feluri de produse este textura care le face potrivite unui tip de piele sau altuia. Gelurile si produsele lichide sunt potrivite pentru tenul gras sau mixt, serurile si lotiunile fluide sunt potrivite pentru tenul normal sau usor uscat, iar lotiunile mai emoliente si cremele sunt destinate pielii uscate.
Textura produsului de ingrijire tine de tipul de ten, dar ingredientele speciale pentru sanatatea pielii sunt aceleasi in toate (sau asa ar trebui sa fie), indiferent de preferintele noastre. Fiecare produs cosmetic poate contine oricat de multi antioxidanti (cu cat mai multi, cu atat mai bine). Dar nu trebuie sa ne amagim ca exista un singur produs, gama sau firma de cosmetice care este cel mai bun(a). In timp, este bine sa testezi diverse produse si diferite combinatii de ingrediente active si de antioxidanti in functie de nevoile pielii tale.
Cand un produs cosmetic hidratant contine o combinatie de substante identice pielii, o poate ajuta sa functioneze normal din nou, sa-i imbunatateasca textura, sa lupte cu stresul ambiental (soare, poluare, etc.) si, impreuna cu antioxidantii si cu ingredientele de comunicare celulara poate combate deshidratarea si uscarea pielii daca este folosit cu regularitate.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.