Lucruri mai puțin știute despre pepenele roșu

Lucruri mai puțin știute despre pepenele roșu

Pepenele rosu se numara printre fructele preferate si se considera ca are originea in Desertul Kalahari din Africa. Prima datare a pepenului a fost inregistrata acum aproape 5000 de ani, in Egipt, fiind desenat pe peretii cladirilor si erau pusi pe mormintele faraonilor cu scopul de-ai hrani si dupa moarte.

Pepenele rosu s-a raspandit in tarile de pe coastele Marii Mediterane prin intermediul corabiilor comerciale.

Pepenele a aparut pentru prima data intr-un dictionar, in Anglia, in anul 1615 iar in prezent China este cel mai mare producator de pepeni din lume. Pepenele se numara printre alimentele cu cel mai scazut risc de a provoca alergii si contine 90% apa.

Conform unor studii recente, pepenele rosu este foarte bogat in antioxidanti si aminoacizi si se incearca obtinerea unor medicamente pentru tratarea presiunii arteriale ridicate, a gradului ridicat al nivelului glucozei si complicatiilor vasculare.

Consumul de pepene rosu imbunatateste functiile cardiovasculare iar aminoacizii pe care ii contine ajuta la pastrarea sanatatii arterelor si la imbunatatirea fluxului de sange si sanatatii inimii.

Vitaminele prezente in cantitate mare in compozitia pepenelui rosu (A, B6 si C) au rol important in adaptarea vizuala, ajuta la formarea hemoglobinei, intareste sistemul imunitar si imbunatateste capacitatea organismului de a se apara in fata infectiilor.

Pepenele rosu contine si potasiu, necesar pentru mentinerea echilibrului de apa din corp si din interiorul celulelor. Specialistii nutritionisti sunt de parere ca, prin consumul de pepene rosu pe timpul verii, se asigura cea mai buna hidratare si vitaminizare a organismului.

Stirea anterioara

Încă o schimbare la Vocea României! Ce s-a întâmplat cu antrenorii, după plecarea lui Marius Moga

Stirea Urmatoare

Meteorologii au emis o informare meteo de vânt și precipitații moderate cantitativ

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.