Amendat și lăsat 3 luni fără permis, după ce a fost prins de radar cu 115 km la oră în localitate
Motive întemeiate să consumi unt de arahide
Untul de arahide este un aliment relativ neprelucrat. Contine in mare parte doar arahide, prajite de regula, care sunt mixate pana ce se transforma in unt de arahide.
1. Este o sursa bogata de proteine. Doua linguri de unt de arahide inseamna 7 grame de proteine! Deoarece are atat de multe proteine, untul de arahide este o gustare foarte satioasa – mananci putin si te simti plin pe termen lung. Proteinele sunt folosite de organism pentru a construi sau a repara muschii, fiind foarte important de asimilat de cei care se antreneaza din greu la sala sau fac sport. Practic, mancand dimineata o felie de paine cu unt de arahide te poate tine satul pana la pranz.
2. Este bun pentru inima. Studiile arata ca persoanele care includ untul de arahide in regimul alimentar sunt mai putin susceptibile a avea o boala de inima, diabet de tip 2. Poti sa fii sanatos si fara a consuma nuci, dar studiul de la Harvard arata ca inima ta ar avea sanse mai mari sa nu fie afectata daca vei consuma unt de arahide. Dar probabil organismul fi nevoit sa gaseasca alternative la mineralele si vitaminele pe care le gaseste in arahide in alte alimente.
3. Iti ofera mai mult potasiu. Majoritatea persoanelor mananca alimente sarate. De altfel, chiar daca nu mananca alimente sarate, acestea nu pot fi evitate. Sodiu se gaseste in aproape orice, inclusiv in apa. Daca mananci unt de arahide iti iei o doza buna de potasiu care va contraataca efectele nocive ale sodiului din alimente.
4. Este o sursa de grasimi sanatoase. Multi oameni considera untul nociv deoarece contine foarte multe grasimi saturate. In realitate, grasimile saturate nu sunt atat de toxice pe cat se crede. Dar untul de arahide contine mai multe grasimi nesaturate decat saturate, facandu-l un produs cu „grasimi sanatoase”. Chiar daca suna ca un oximoron, acesta este adevarul. Un organism sanatos are nevoie de grasimi sanatoase pe care le mai gasim si in avocado, ulei de masline si arahide!
5. Este un supliment de energie. Avand multe proteine si grasimi sanatoase, untul de arahide devine un supliment energetic important. Este inca un motiv pentru a manca la micul dejun o felie de unt de arahide care sa-ti dea o doza de energie pentru restul zilei.
6. Este bogat in fibre. Din doua linguri de unt de arahide nu doar ca luam 7 grame de proteine ci si 2 grame de fibre, necesare pentru a avea un organism sanatos. Pentru a avea o viata sanatoasa este necesar sa procesam o cantitate echitabila de fibre zilnic!
7. Te ajuta daca vrei sa slabesti. Deoarece contine proteine bune si este bogat in fibre, untul de arahide confera un avantaj pe care doar putine alimente il au: te fac sa te simti plin, chiar daca mananci putin. Avantajul de a fi satios ii ajuta pe cei care incearca sa slabeasca. Daca renunti la mancarea de tip junk food si te servesti de fiecare data cand ti-e foame cu deliciosul unt de arahide, fii sigur ca vei slabi garantat.
8. Este un pachet nutritiv. Daca „grasimile sanatoase”, proteinele bune sau fibrele nu te-au convins, afla ca untul de arahide este un puternic pachet nutrivit. Acesta contine vitamina E, care este un antioxidant, magneziu, care ajuta la sanatatea fizica a muschilor, oaselor si sanatatea psihica, dar si cantitati mici de zinc si vitamina B6, importante pentru imunitate.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.