Remedii cu plante, care combat durerile de mușchi și articulații

Remedii cu plante, care combat durerile de mușchi și articulații

Fibromialgia este un ansamblu de simptome si tulburari musculo-scheletice care se caracterizeaza prin oboseala extrema, durere persistenta, rigiditate variabila a muschilor, tendoanelor sau tesutului moale. Fibromialgia este o boala cronica, manifestata prin dureri difuze în muschi si articulatii, oboseala permanenta si tulburari de somn.
 
Ceai de ghimbir si turmeric: Ghimbirul contine o cantitate importanta de zingibain, o enzima care are o puternica actiune antiinflamatoare. Turmericul combate inflamatiile prin reducerea nivelului histaminei si stimuleaza glandele suprarenale, determinand o crestere a secretiei de cortizol, substanta antiinflamatoare pe care corpul nostru si-o produce singur.

Obucata de ghimbir de 6-8 cm 1 lingurita de turmeric pulbere 2 betisoare de scortisoara ½ lingurita de piper cayenne 1-2 lingurite miere de salcam 1 felie de lamaie 4-5 cesti de apa plata sau de izvor. Radacina de ghimbir se curata si se taie feliute, dupa care se adauga în oala cu apa plata sau de izvor. Se lasa sa ajunga pana în punctul de fierbere, dupa care se da focul mic. Se mai lasa sa fiarba pentru înca 10 minute, dupa care se adauga scortisoara, turmericul si piperul cayenne. Se mai fierbe înca 10 minute, dupa care se strecoara. Cat înca este cald, se adauga felia de lamaie (se stoarce sucul) si mierea de salcam. Ceaiul se consuma la primele ore ale diminetii, înaintea cafelei, de 2-3 ori pe saptamana.

Sirop din plante, cu efecte admirabile :1 litru de apa clocotita 15 g flori de coada-soricelului 15 g frunze de menta, tocate marunt 10 g flori de salvie 10 g chimen pisat 80 g patlagina 10 g tintaura 30 g urzica mica 10 g urzica moarta (galbena) 40 g sunatoare 40 g ramura si bobite de ienupar Toate plantele se pun într-un vas emailat. Peste ele se toarna 1 litru de apa clocotita, iar vasul se lasa acoperit timp de 24 de ore. Recipientul se pune apoi pe foc mic si se lasa continutul sa fiarba timp de 1,5 – 2 ore. Se strecoara, iar cat înca este cald, se adauga 100 gr. miere. Se amesteca bine si se pastreaza în sticlute bine închise. Se iau 2 lingurite de sirop, în fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de 6 saptamani.

Baie cu sare amara: Sarea Epsom pusa în baia zilnica ajuta organismul sa absoarba magneziul (fibromialgia este asociata cu deficienta de magneziu). Baia cu sare amara va aduce un plus de relaxare si diminueaza din dureri. Se dizolva 2 cani de sare amara în apa din cada. Ȋmbaierea dureaza 20 de minute si se face de 3 ori pe saptamana.

Stirea anterioara

Nova Apaserv anunță, DIN NOU, că întrerupe furnizarea apei în municipiul Dorohoi și patru comune

Stirea Urmatoare

Ultima formă a proiectului de OUG: Salarii şi sporuri plafonate, concediu medical plătit doar cu 65%

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.