Sfaturi pentru creşterea imunităţii. Natural, acasă şi ieftin

Sfaturi pentru creşterea imunităţii. Natural, acasă şi ieftin

Afla cum să combaţi imunitatea scazută. Contractezi virusuri şi te îmbolnăveşti des?

Cură cu echinaceea
Printre proprietăţile sale miraculoase se numără întărirea sistemului imunitar, accelerarea vindecării, lupta împotriva infecţiilor virale, ale sinusurilor, ameliorarea gripei şi simptomelor ei. Poţi găsi echinaceea sub formă de pastile, ceai sau tinctură.

Cătina
Cătina proaspătă se zdrobește în blender, apoi se strecoară bine. Pasta rezultată se amestecă cu o cantitate dublă de miere de calitate. Din acest amestec care se păstrează foarte bine în locuri răcoroase se administrează între 1-2 lingurițe pe zi (chiar mai multe și mai des, în funcție de vârstă) amestecate în fructe sau cu apă. Important este de știut că nu se administrează după ora 18 pentru că este un produs energizant.

Usturoiul
Nu putea să lipsească din sertărașul de remedii naturale pentru imunitate. Are o acțiune farmaceutică imunostimulantă, regenerantă și calmantă, dă un puternic brânci organismului atunci când acesta se luptă cu infecțiile și este recomandat zilnic, atât adulților, cât și copiilor, în cantități moderate, pentru creșterea imunității.

Mierea
Este un important remediu natural pentru creșterea imunității, deoarece conține enzime precum invertază, amilaza, catalaza, acizi lactici, gluconici, săruri minerale precum fier, potasiu, calciu, fosfor. Mierea stimulează pofta de mâncare și facilitează digestia, îmbunătățește activitatea inimii, a ficatului, crește procentul de hemoglobină din sânge și are proprietăți antibacteriene. 

Detoxifiere
Este o metodă prin care toxinele sunt eliminate din organism. Poţi alege să ţii o dietă bazată pe creşterea aportului de fibre, prin folosirea plantelor cu efect laxativ şi depurativ. Trebuie să înlături produsele de origine animală, dulciurile, cafeaua, făinoasele şi să pui accentul pe legume şi fructe consumate în stare proaspătă sau sub formă de sucuri.

Stirea anterioara

Problemele de sănătate se țin lanț pentru Nea Mărin: „M-am chinuit tare de tot!”

Stirea Urmatoare

Manifestări culturale la Casa Memorială „Nicolae Iorga”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.