Vezi care este cel mai indicat fruct de consumat în sezonul rece
Kiwi are mai multa vitamina C decat o portocala. Disponibil tot anul in supermarket, kiwi este o alegere excelenta in perioada de iarna. Un fruct mediu are circa 75 de grame si asigura 120% din necesarul zilnic de vitamina C, respectiv 72 de miligrame, toate acestea cu numai 40 de calorii. Un singur fruct aduce 0,5 grame de proteine, 0,5 grame de grasimi si 10 grame de carbohidrati. In plus, contine doua grame de fibre si 62 de grame de apa.
Conform whfoods.org, un fruct aduce 50 de UI de vitamina A, ceea ce reprezinta 12% din doza zinica. Kiwi este foarte bogat in vitamina B, continand tot complexul de vitamine din grupul B, in proportii care variaza de la 0,027 pana la 0,63 miligrame. De notat este ca tot un singur fruct contine 48% din doza zilnica de vitamina B6, astfel ca este ideal in dieta vegetariana.
Este foarte bogat in minerale, un singur fruct avand 20 de miligrame de calciu, 0,18 miligrame de fier, 225 miligrame de potasiu si 120 de miligrame de magneziu. Kiwi este un energizant natural pentru celula nervoasa, fiind recomandat mai ales in perioada de iarna, fiind indicat in "pasele depresive". Este ideal in alimentatia din perioada de convalescenta, dar si in perioadele de dieta restrictiva sau in momentele in care trebuie sa faci efort fizic sau intelectual intens. Kiwi contine antioxidanti care protejeaza structura ADN-ului uman fata de posibile mutatii si o serie de enzime care au capacitatea de a elimina toxinele din colon, prevenind astfel aparitia cancerului in aceasta zona.
Studii recente arata ca persoanele care au consumat kiwi in fiecare zi au fost mai putin expuse la boli respiratorii cum ar fi astmul, respiratie suieratoare sau tuse nocturna. Un studiu italian a demonstrat ca in cazul copiilor care au mancat kiwi au aparut mai putine probleme respiratorii, fapt ce se explica prin bogatia fructului in vitamina C. Datorita fibrelor pe care le contine, fructul de kiwi poate reduce nivelul de colesterol si, in consecinta, riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii norvegieni au observat ca prin consumul a 2-3 kiwi pe zi timp de o luna se reduce nivelul trigliceridelor, unul dintre factorii de risc asociati bolilor cardiovasculare.
Kiwi are mai multa vitamina C decat o portocala. Disponibil tot anul in supermarket, kiwi este o alegere excelenta in perioada de iarna. Un fruct mediu are circa 75 de grame si asigura 120% din necesarul zilnic de vitamina C, respectiv 72 de miligrame, toate acestea cu numai 40 de calorii. Un singur fruct aduce 0,5 grame de proteine, 0,5 grame de grasimi si 10 grame de carbohidrati. In plus, contine doua grame de fibre si 62 de grame de apa.
Conform whfoods.org, un fruct aduce 50 de UI de vitamina A, ceea ce reprezinta 12% din doza zinica. Kiwi este foarte bogat in vitamina B, continand tot complexul de vitamine din grupul B, in proportii care variaza de la 0,027 pana la 0,63 miligrame. De notat este ca tot un singur fruct contine 48% din doza zilnica de vitamina B6, astfel ca este ideal in dieta vegetariana.
Este foarte bogat in minerale, un singur fruct avand 20 de miligrame de calciu, 0,18 miligrame de fier, 225 miligrame de potasiu si 120 de miligrame de magneziu. Kiwi este un energizant natural pentru celula nervoasa, fiind recomandat mai ales in perioada de iarna, fiind indicat in "pasele depresive". Este ideal in alimentatia din perioada de convalescenta, dar si in perioadele de dieta restrictiva sau in momentele in care trebuie sa faci efort fizic sau intelectual intens. Kiwi contine antioxidanti care protejeaza structura ADN-ului uman fata de posibile mutatii si o serie de enzime care au capacitatea de a elimina toxinele din colon, prevenind astfel aparitia cancerului in aceasta zona.
Studii recente arata ca persoanele care au consumat kiwi in fiecare zi au fost mai putin expuse la boli respiratorii cum ar fi astmul, respiratie suieratoare sau tuse nocturna. Un studiu italian a demonstrat ca in cazul copiilor care au mancat kiwi au aparut mai putine probleme respiratorii, fapt ce se explica prin bogatia fructului in vitamina C. Datorita fibrelor pe care le contine, fructul de kiwi poate reduce nivelul de colesterol si, in consecinta, riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii norvegieni au observat ca prin consumul a 2-3 kiwi pe zi timp de o luna se reduce nivelul trigliceridelor, unul dintre factorii de risc asociati bolilor cardiovasculare.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.