Ce poți să vizitezi într-o vacanță în India

Ce poți să vizitezi într-o vacanță în India

India este o țară a contrastelor care merită vizitată, având o istorie bogată și o varietate culturală impresionantă. Având peste 1.3 miliarde de locuitori, India este a doua țară din lume din acest punct de vedere. De asemenea, are o suprafață ce se întinde pe peste 3 milioane de kilometri pătrați.

În aceste condiții, vei avea cu siguranță ce vizita în India, iar principalele obiective turistice sunt următoarele:

1. Taj Mahal (Agra) - Este cea mai cunoscută clădire din India și o mărturie a iubirii în adevăratul sens al cuvântului. Denumirea este inspirată din Mumtaz Mahal, soția favorită a împăratului Shah Johan. Acesta a decis să construiască templul iubirii în 1631, după moartea ei, pentru a aduce un omagiu iubirii lor. Este construit din marmură albă și e decorat cu modele florale și pietre prețioase. Peste 20 de mii de oameni au muncit la construcția Taj Mahal și în jur de o mie de elefanți au fost folosiți pentru a căra materialele de construcție din toată Asia. Cel mai ușor poți ajunge la Taj Mahal din New Delhi cu trenul sau cu autocarele care pleacă zilnic. Este cel mai cunoscut obiectiv turistic din India, motiv pentru care Taj Mahal a putut fi văzut și în filme precum Armageddon (1998), The Fall (2006) și Octopussy (1983). De asemenea, Taj Mahal este și un simbol din jocul de casino Around The World, disponibil în secțiunea NetBet păcănele online, alături de alte construcții emblematice precum Colosseumul din Roma și Marele Zid Chinezesc.

2. Varanasi - Orașul sfânt - Unul dintre cele mai importante puncte de pelerinaj pentru hinduși, ce datează tocmai din secolul al VIII-lea. Este, așadar, unul dintre cele mai vechi orașe locuite din lume, dar și un centru educațional și cultural din India. Merită văzut și Templul Kashi Vishwanath, care a fost construit în anul 1780. În fiecare seară aici este oficiată o ceremonie la care participă numeroase grupuri de preoți și credincioși. 

3. Orașul de Aur din Jaisalmer - Aproape toate clădirile din acest oraș au fost pavate cu gresie galbenă, motiv pentru care a primit și denumirea de Orașul de Aur. Arhitectura este cu adevărat spectaculoasă, cu numeroase vile impozante și porți uriașe. Aici se află și Fortăreață masivă Jasalmer, ce poartă și denumirea de Fortu lde Aur. Cetatea are 99 de bastioane care duc la curtea principală a Palatului lui Maraja, dar și numeroase grădini.

4. Fortăreață Roșie din New Delhi - A primit această denumire datorită gresiei de culoare roșie din care este făcută. Porțile Lahore și Delhi sunt impozante, în timp ce explorarea Chatta Chowk îți va oferi mai multe detalii despre cultura locală, având în vedere că acest bazar a fost deschis în secolul al XVII-lea. Aici poți găsi bijuterii, articole de îmbrăcăminte de mătase, suveniruri, dar și condimente și diverse produse alimentare. Este un alt loc încărcat de istorie, ce a fost construit tocmai în anul 1648.

5. Templul de Aur din Amritsar - Harmandir Sahib - A fost inaugurat în anul 1577 de Ram Das și reprezintă unul dintre cele mai importante centre culturale și istorice din India. Templul de Aur are decorațiuni ce epatează, fiind formate dintr-un material prețios. Domul mare al templului reprezintă o floare de lotus, care este simbolul purității Sikhilor. În plus, este și un centru spiritual important din India, care atrage foarte mulți turiști. Este un loc care îți va lua cel puțin jumătate de zi pentru a-l vizita și din care te poți încărca cu multă energie bună.

Stirea anterioara

Târgul Meșterilor Populari pe Pietonalul Unirii din Municipiul Botoşani

Stirea Urmatoare

Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.