Cum să faci stropirea roșiilor pentru o recoltă bogată. Ce să folosești și ce pauze trebuie luate
Cum trebuie să procedezi cu stropirea roșiilor pentru a obține o recoltă bogată. Dacă obișnuiești să cultivi roșii în grădină, cu siguranță știi că, de la plantare și până la recoltare, trebuie efectuate anumite tratamente. Roșiile au nevoie de atenție constantă, mai ales dacă îți propui să obții o cultură bogată.
Cum să faci stropirea roșiilor pentru o recoltă bogată
Astfel, primul tratament aplicat roșiilor se face în faza de răsad, folosind un tratament pentru a preveni căderea plăntuțelor. Tot în faza de răsad se mai aplică și un tratament pentru musca minieră a solanaceelor. Timpul de pauză este de trei zile pentru fiecare tratament.
Apoi, următoarea stropire care se face roșiilor este tot în faza de răsad, înainte de a planta firele. Se folosește un fungicid pentru făinare, mană, pătarea albă și cafenie, precum și pentru alternarioază, apoi se respectă pauza de trei zile. Tot în această perioadă se mai face și un tratament cu insecticid pentru tripsi, musca minieră și acarieni. Se respectă pauza de trei zile.
După ce au trecut între 7 și 10 zile de la plantare, roșiile mai primesc un tratament pentru făinare, pătarea cafenie și alternarioză, cu pauză de trei zile.
Apoi, se aplică un tratament pentru afide și omida fructelor cu timp de pauză de 7 zile. La 10-14 zile de la tratamentul anterior se aplică tratament pentru mană, făinare, pătare cafenie și putregai cenușiu, cu timp de pauză de trei zile.
Stropirea cu Affirm se face pentru omida fructelor și pentru molia tomatelor, iar pauza este de trei zile. Contra acarienilor se face un tratament cu Floramite, cu timp de pauză de o zi. Apoi, ultimul tratament se face la 10-14 zile de la cel precedent, pentru făinare și putregai cenușiu. Tratamentul se face cu Signum, iar timpul de pauză este de trei zile. Pentru omida fructelor, molia tomatelor și omizile defoliatoare se face un tratament cu Bactospeine, iar timpul de așteptare este de două zile.
Pentru cei care doresc să știe cu ce să stropească roșiile în mod natural contra manei, aceștia trebuie să știe că foarte util le-ar putea fi zerul sau laptele. Aceste ingrediente sunt benefice, întrucât ciuperca care produce mana roșiilor este sensibilă la ele.
Tratamentul de tomate se pregătește astfel: la o parte de lapte sau de zer se folosesc patru părți de apă. Amestecul se aplică seara, după ce se udă roșiile, atunci când nu sunt anunțate ploi. Tratamentul se face cu ajutorul unui pulverizator.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.