Bărbat ajuns la spital arsuri pe față și mâini după ce a încercat să stingă un incendiu ce i–a cuprins gospodăria

Bărbat ajuns la spital arsuri pe față și mâini după ce a încercat să stingă un incendiu ce i–a cuprins gospodăria

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a suferit arsuri pe față și mâini în timp ce încerca să stingă un incendiu care s-a produs în gospodăria sa. S-a întâmplat în urmă cu puțin, în localitatea Guranda. Un vecin a văzut flăcările și a sunat după ajutor.  

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Durnești.

Aceștia au constatat că ardeau violent un adăpost de animale, lemne de foc și furaje, iar proprietarul prezenta arsuri pe mâini și față. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Pompierii au intervenit rapid și au oprit propagarea flăcărilor la mai multe utilaje agricole, dar și la celelalte construcții din gospodărie. Intervenția a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere și întreținea arderea. O capră care se afla în adăpost nu a mai putut fi salvată.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de utilizarea focului deschis în spații deschise.

Vă reamintim că până la ora 18:00, județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod portocaliu de intensificări locale și temporare ale vântului, cu viteze de 80 – 85 km/h.

În condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite, păduri, rețele de electricitate etc. 

De asemenea, pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată. 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Stirea anterioara

Festivalul-Concurs Coral de Muzică Sacră, ediția a V-a și-a desemnat câștigătorii - FOTO

Stirea Urmatoare

Dezvoltare accelerată a rețelei de drumuri din Botoșani în mandatul Doinei Federovici

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.