Trăirile unei tinere aflată în practică la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, la primul incendiu

Trăirile unei tinere aflată în practică la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, la primul incendiu

- Incendiu casă, sat Dragalina. Acoperiș cuprins de flăcări. Se pleacă!

- Veniți și voi, elevii aflați în practică!

- Carla! Și tu mergi cu noi!, a spus șeful gărzii de intervenție.

Inima Alexandrei Carla, o tânără de 23 ani, elevă la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, a început să bată mai tare. Se află în practică la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, de doar câteva zile.

Nu era un exercițiu. Nu mai erau scenariile din timpul orelor. Era real. Carla s-a echipat rapid și a urcat în autospecială, alături de colegii ei. În mașina de intervenție, tăcerea era apăsătoare. Carla își strângea palmele în poală. Mâinile ei tremurau ușor, dar privirea rămânea fixă.

O voce în capul ei îi repeta mereu: „Ești pregătită! Ai muncit pentru asta! Oamenii au nevoie de tine!”

Privea prin geam, încercând să rămână calmă. Mirosea a fum încă de la intrarea în sat.

Când au ajuns la fața locului, ardeau acoperișul casei, dar și bunurile din două camere. Flăcările se ridicau amenințător, focul trosnea, iar temperatura era sufocantă.

În curte, două femei — o bătrână și fiica ei — plângeau. Suferiseră atacuri de panică și aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

- Vă rugăm să ne salvați casa! Nu vrem să rămânem pe drumuri!, a spus bătrâna.

Fără ezitare, Carla a pășit spre casa în flăcări, alături de echipa de intervenție. În acel moment, nu mai era doar o elevă în practică. Era un pompier. A luptat cu flăcările, cot la cot cu ceilalți colegi, împiedicând extinderea flăcărilor spre restul casei, dar și la o altă locuință din gospodărie.

La finalul misiunii, doar a zâmbit, iar ochii i s-au umplut de lacrimi. Murdară de funingine, cu costumul ud de apă, Clara a înțeles că nu a fost doar prima ei intervenție. A fost botezul focului. Momentul în care nu a mai fost doar o elevă cu un vis, ci un pompier adevărat. A simțit pe pielea ei ce înseamnă să rămâi când alții fug, să fii puternică pentru cei care nu mai pot, să fii lumină în mijlocul fumului.

Felicitări întregii echipe formată din oameni curajoși, dedicați și plini de compasiune, respectiv plutonier adjutant șef Cătălin Gavriliu, plutonier adjutant Mihai Frunzuc, plutonier Marius Amarie, plutonier Robert Gorgan, sergent major Daniel Rusu, soldat Gabriel Sandu, elev Carla Alexandra Poliec și elev Sebastian Ilaș.

Stirea anterioara

Grenadă descoperită în gospodăria unui localnic

Stirea Urmatoare

Muzeul Județean Botoșani organizează expoziția „Sacrul în artă” dedicată sărbătorilor pascale

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.