Andra și Cătălin Măruță, „La noi unul gătește, altul cântă, celălalt dărâmă ceva, al patrulea plânge că vrea bomboane…”

Andra și Cătălin Măruță, „La noi unul gătește, altul cântă, celălalt dărâmă ceva, al patrulea plânge că vrea bomboane…”

Cele două vedete și-au deschis inimile și ne-au „arătat' care sunt minunile ce locuiesc acolo. Ele poarta două nume și un sentiment: Eva, David și IUBIREA. Cam acestea sunt „ideile' principale în romanul „Andra și Cătălin Măruță, o poveste de dragoste spusă cu pragmatism și romantism'.

Cătălin, ce înseamnă Andra pentru tine?
Andra este jumătatea mea, mă completează, mă înțelege, împărțim totul, construim și suferim împreună. Uneori mi se pare că această exprimare, jumătatea mea', nu e suficientă. Pentru că o iubesc, ea mi se pare de fapt un om și jumătate, este atât de bună, de generoasă, de inteligentă, de amuzantă. Pe scurt, sunt foarte norocos că e soția mea.

Andra, ce înseamnă Cătălin pentru tine?
După răspunsul lui, eu nu mai am cuvinte. Cred că eu sunt cea norocoasă pentru că l-am întâlnit. Cătălin este sprijinul și echilibrul meu. La el mă raportez în tot ce fac, sfatul lui mă ajută să văd lucrurile mai limpede, să mă calmez când sunt nervoasă, să mă relaxez când am emoții. Este un soț bun, un tată extraordinar, un partener așa cum mi-am dorit întotdeauna să am.

Andra, despre al treilea copil: „Mereu am spus că ne dorim o familie mare”
Familia Măruță, ce înseamnă familie pentru voi?
Cătălin: Familie înseamnă să fim fericiți împreună, să ne ajutăm în orice situație.
Andra: Familie înseamnă acasă, oamenii lângă care te simți cel mai bine.

Care este cea mai importantă lecție pe care v-a dat-o căsnicia voastră?
Andra: Relația are o viață proprie și de aceea este foarte important să încerci să vezi întotdeauna orice situație din perspectiva celuilalt, să iei decizii pentru binele cuplului. De multe ori, mai bine pentru noi' e mult mai important decât mai bine pentru unul singur'.

Cum este viața familiei Măruță, făcând abstracție aici de impactul pe care-l are imaginea voastră publică?
Cătălin: Aș zice că avem o viață la fel ca a altor familii, dar nu știu de fapt ce e în alte case. Nici o familie nu seamănă cu alta, nu-i așa? Suntem foarte activi, rar ne găsești pe toți patru acasă, stând toți la masă, făcând un puzzle, ca într-o reclamă. La noi unul gătește, altul cântă, celălalt dărâmă ceva, al patrulea plânge că vrea bomboane… Eva și David reușesc să se certe pe jucării deși au gusturi foarte diferite și fiecare are jucăriile proprii, ori prințese, ori roboți. E o agitație continuă în casă, parcă niciodată nu ne ajunge timpul să facem tot ce ne dorim, dar suntem foarte fericiți. Asta contează!

Care este maniera pe care o alegeți atunci când vreți să depășiți vreun conflict care apare între voi?
Andra: Suntem foarte comunicativi, din fericire. Nu ținem în noi supărarea, frustrarea. Orice am avea pe suflet, vorbim până rezolvăm. Ne ascultăm unul pe altul. Niciodată nu suntem certați cu adevărat, pentru că știm amândoi că ultimul lucru pe care ni l-am dori ar fi să ne rănim unul pe altul.
Cătălin: Eu aș vrea să adaug că Andra lasă mult de la ea, deși poate crede că eu nu observ asta. Eu sunt mai pătimaș, am momente în care exagerez, oboseala poate fi de vină, dar Andra nu pune niciodată paie pe foc, e foarte înțeleaptă. Mă lasă să mă calmez, nu îmi spune chiar atunci dacă simte că greșesc, ci puțin mai târziu când chiar ascult și înțeleg.

Cu ce a venit David în familia voastră și cu ce a venit Eva?
Andra: David a venit cu energie, curaj și multă creativitate, Eva a adus umor și talent artistic.

Cum v-ați împărțit rolurile în familie în ceea ce privește educația copiilor?
Andra: Suntem o echipă și facem lucrurile împreună, nu avem o împărțire clară a responsabilităților. Amândoi ne jucăm cu ei, îi ajutăm la teme sau când vor să facă un proiect decupând, lipind și așa mai departe. Nu cedează niciunul când e vorba de regulile casei, să ne spălăm pe dinți, pe mâini, să ne strângem jucăriile. Suntem amândoi foarte implicați în creșterea lor și ne place foarte mult asta, o facem cu mare plăcere. David și Eva ne fac să râdem mult, ne aduc aminte ce e important pe lume.

În orice cuplu apar disensiuni atunci când vine vorba de copii. Cum ați reușit să vă împăcați în aceste situații?
Andra: Eu cred că oboseala scoate ce e mai rău din noi, iar noi, femeile, suferim cel mai mult din acest motiv după ce naștem. Este foarte greu. Cine a trecut prin asta înțelege foarte bine ce greu este să duci multe nopți nedormite, grija pentru unul sau mai mulți copii, cum este să nu fii singură nicio secundă, să mănânci pe apucate, să încerci să mai faci și curat, cumpărături și să gătești. Te schimbi, pur și simplu. Este foarte important ca tatăl copilului sau al copiilor să participe, să înțeleagă ce nevoie este de el și să nu se aștepte ca totul să fie acasă la fel ca înainte de apariția celor mici. Eu am avut noroc din acest punct de vedere, am avut mult ajutor în primul rând din partea lui Cătălin, dar și de la mama mea și mama lui Cătălin, iar mai târziu și de la o bonă. Deși mi-a fost greu pentru că am avut contracte care m-au solicitat în studioul de televiziune sau pe scenă foarte repede după ce am născut, totuși nu mă simțeam singură și nu făceam totul singură acasă. Nu am avut motive să mă cert cu Cătălin. Am simțit că mă înțelege, mă ajută, făcea tot ce putea ca să fie mai ușor.

Cum l-ați ajutat pe David să o accepte pe Eva? Cum ați gestionat această situație dificilă pentru un prim născut, în general?
Cătălin: Am avut multe discuții cu el înainte ca Eva să se nască și am încercat să îi acordăm multă atenție și după nașterea ei, ca să nu se simtă neglijat. A avut puține momente de gelozie, a fost foarte încântat că va avea o surioară și acum se înțelege minunat cu Eva.
Andra: Poate dacă era vorba de un frate mai mic, ar fi fost diferit, dar apariția unei surori l-a încântat pe David. Oricum ea nu prea atentează la jucăriile lui, poate doar din ambiție uneori îi ia o mașinuță, când vrea să îl enerveze!

Cum este Eva?
Andra: Este foarte expresivă. Cântă, dansează, joacă, are un talent artistic deosebit. Este un copil foarte sociabil, foarte vesel. Suntem norocoși, se adaptează ușor la orice situație, acceptă schimbările.

Cum este David?
Andra: David este foarte inteligent și foarte creativ. Este curios și reține multe informații pe care apoi le redă când mă aștept mai puțin și mă lasă cu gura căscată. Este foarte protector cu sora lui și cred că este o fire mai sensibilă.
Cătălin: Deși sunt frați, sunt foarte diferiți ca personalitate. David este puțin mai sensibil, observă multe nuanțe și aș zice că îl poți răni în anumite situații dacă nu ești atent. David are ureche muzicală și cred că va învăța să cânte la un instrument, este atras de asta. Eva, pe de altă parte, are calități vocale, cred că va putea cânta, dacă va vrea, la fel ca mama ei. Este toată numai un zâmbet și plină de energie, e foarte greu să o superi.

Cum sunt ei împreună, ca și frați?
Andra: Se joacă împreună și separat, sunt foarte apropiați și sper să rămână așa toată viața. Și eu sunt foarte apropiată de frații mei și de aceea spun asta, știu ce important este să te bazezi pe un frate.
Cătălin: Eva și David sunt frați, așa cum te-ai aștepta. Sunt foarte diferiți, dar și foarte uniți, mai ales dacă vor să facă vreo năzbâtie.

Care vă sunt sfaturile de viață pe care vreți să le rețină de la voi cei doi copii pe care îi aveți?
Cătălin: Să aibă încredere în forțele proprii.
Andra: Să învețe, să învețe, să învețe. Toată viața învățăm, așa creștem, așa ajungem departe. Și să-i trateze pe toți oamenii din jurul lor cu respect.

Hai să facem un exercițiu de imaginație. Cum vă vedeți la bătrânețe?
Andra: Cu Cătălin, în vacanță. Pe un șezlong, pe o plajă cu nisip fin, privind valurile, plănuind următorul concert la Sala Palatului, desigur.
Cătălin: Nu e adevărat! Glumește! Eu cred că se vede înconjurată de nepoți, așa cum și mama ei se bucură cel mai mult când calcă pe jucării, nu pe nisip fin. Deși i-am promis Andrei că vom merge în mai multe vacanțe, nu le mai amânăm până la pensie!
Andra: Da, are dreptate Cătălin, trebuie să stau mai mult la plajă acum, în tinerețe, iar la bătrânețe să fac fursecuri pentru nepoți și să stau cu ei în parc. Asta ar fi ideal! Sursa: avantaje.ro

Stirea anterioara

120 de copii de la sate vor fi dramaturgi, regizori, scenografi, actori și organizatori ai propriilor spectacole de teatru

Stirea Urmatoare

Doina Federovici: Investițiile în sistemul de urgență sunt investiții pentru viața botoșănenilor

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.