Ultima formă a proiectului de OUG: Salarii şi sporuri plafonate, concediu medical plătit doar cu 65%
Meteo: Caniculă și furtuni toată săptămâna
Vremea va deveni caniculara in primele trei zile ale saptamanii viitoare in majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime in jurul valorii de 38 de grade Celsius, dar incepand de joi se va racori, a declarat Adrian Boariu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 28 de grade Celsius pe litoral si 37 de grade Celsius in Banat.
Iata maximele pentru marti din cateva orase ale tarii
Botosani - 32 de grade
Bucuresti - 36 de grade
Constanta - 27 de grade
Sulina - 26 de grade
Craiova - 36 de grade
Ramnicu Valcea - 36 de grade
Sibiu - 33 de grade
Arad - 36 de grade
Cluj-Napoca - 32 de grade
Iasi - 33 de grade
De asemenea, meteorologul Adrian Boariu a afirmat ca dupa aceasta perioada caniculara vor aparea si perioade de instabilitate atmosferica in aproape toate zonele tarii, cu averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, care vor putea lua aspect de vijelie, iar pe suprafete mici vor fi caderi de grindina si cantitati de apa insemnate.
„Dupa aceasta perioada caniculara vom avea si manifestari specifice instabilitatii atmosferice. Astfel, in sud si sud-estul tarii pe parcursul zilei de miercuri va mai fi local canicula, cu temperaturi maxime care vor urca pana in jurul de 37 de grade Celsius, insa in jumatatea nordica a tarii si in zonele de deal si de munte, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, ce vor putea lua aspect de vijelie.
Pe suprafete mici vor fi caderi de grindina si cantitati de apa insemnate. In restul teritoriului, astfel de fenomene vor aparea doar pe arii restranse", sustine Boariu.
„Joi, vom avea in general o vreme instabila in toata tara, iar temperaturile vor scadea fata de ziua precedenta, astfel ca vom mai atinge cel mult 33 de grade Celsius doar in sudul tarii. Nu vom mai avea canicula, iar tendinta pentru intervalul 14 - 17 iulie ar fi ca valorile sa fie usor mai coborate decat cele normale. De asemenea, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in jumatatea vestica a tarii", a subliniat Boariu.
Pentru luna august, estimarile Centrul european de prognoza indica faptul ca temperatura medie a aerului va fi mai ridicata decat cea normala, in cea mai mare parte a tarii, insa meteorologii nu pot preciza acum care va fi intensitatea valurilor de caldura sau a unor fenomene de instabilitate atmosferica.
„Exista unele estimari primite de la Centrul European de Prognoza care ar indica faptul ca si in august temperatura medie a aerului ar fi mai ridicata decat cea normala, in cea mai mare parte a tarii, dar nu ne putem pronunta asupra intensitatii valurilor de caldura sau a unor fenomene de instabilitate atmosferica", a adaugat reprezentantul ANM.
In data de 1 iulie, in Romania s-au inregistrat temperaturi de 44 de grade Celsius la umbra, aceasta fiind cea mai calduroasa zi de inceput de iulie din ultimii 60 de ani, de cand se fac masuratorile. Sursa: ziare.com
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.