NU mai e necesar să mergi la ITP. Campania „Venim noi la voi!” aduce serviciile RAR direct acasă

NU mai e necesar să mergi la ITP. Campania „Venim noi la voi!” aduce serviciile RAR direct acasă

Pentru realizarea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) sau pentru obținerea Certificatului de Înmatriculare (CIV) pentru utilajele deținute, fermierii și apicultorii nu sunt nevoiți să meargă personal la RAR. Aceste servicii vor veni acum direct la locația lor.

Campania RAR aduce serviciile direct la domiciliul fermierilor
Campania „Venim noi la voi!” aduce serviciile RAR direct la fermieri, cu autolaboratoare mobile care efectuează Inspecția Tehnică Periodică (ITP) și eliberează certificate de înmatriculare (CIV) sau atestate tehnice pentru tractoare și utilaje agricole.

În cadrul campaniei „Venim noi la voi!”, echipele RAR se deplasează cu autolaboratoarele mobile pentru a efectua Inspecția Tehnică Periodică (ITP) și a elibera Certificatul de Înmatriculare (CIV) sau atestatul tehnic pentru tractoare și utilaje agricole.

Reprezentanții RAR Sibiu au anunțat că procedura de ITP a fost extinsă și pentru pavilioanele speciale apicole.

Fermierii și apicultorii care doresc să beneficieze de aceste servicii pot contacta șefii reprezentanțelor teritoriale ale RAR pentru a stabili detaliile deplasării autolaboratoarelor.

Deși implicarea directă a reprezentanților UAT nu este necesară, este recomandat să se ceară sprijinul primăriilor locale pentru o mai bună organizare, inclusiv pentru identificarea unui spațiu adecvat și informarea tuturor celor interesați.

Interesul pentru aceste servicii este în continuă creștere, conform RAR, deoarece fermierii beneficiază acum de avantajul de a nu mai transporta utilajele la o reprezentanță RAR sau la o stație ITP, evitând astfel costuri suplimentare și întreruperi în activitățile agricole.

Registrul Auto Român monitorizează cererile de deplasare în teren, diferențiate în funcție de solicitant (UAT, persoane fizice sau juridice).

Costurile pentru înmatricularea vehiculelor variază în funcție de starea lor anterioară
În prima jumătate a anului, au fost eliberate aproximativ 10.000 de certificate de înmatriculare (CIV) pentru tractoare și aproape 2.700 de atestate tehnice pentru mașinile autopropulsate utilizate în lucrări agricole.

Costurile pentru înmatricularea vehiculelor variază în funcție de starea lor anterioară: 1.165 de lei pentru vehicule care nu au fost înmatriculate anterior în România și 500 de lei pentru cele deja înmatriculate în țară.

În plus, taxa pentru Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este de 266 de lei. Pentru mașinile autopropulsate utilizate în lucrări, costul pentru obținerea atestatului tehnic este de 860 de lei, iar ITP-ul pentru aceste mașini costă 380 de lei.

Tractoarele și mașinile autopropulsate care circulă pe drumurile publice trebuie să aibă un ITP valabil.

Stirea anterioara

Panică pe o plajă din Italia: Cel puțin 7 oameni au fost loviți de fulgere

Stirea Urmatoare

Locurile de muncă vacante la nivelul județului Botoșani luni 25 noiembrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.