Polițiștii din Botoșani au adus bucurie în sufletele copiilor de Crăciun - FOTO
Șefa Secției de Oncologie de la Spitalul din Suceava reținută pentru luare de mită. Ministrul sănătății a reacționat
Șefa Secției de Oncologie de la Spitalul Județean a fost reținută vineri, 21 ianuarie 2023, sub acuzația că a luat mită de peste 60 de ori în decembrie, într-un interval de doar o săptămână.
Direcția Generală Anticorupție transmite că, în urma perchezițiilor efectuate joi seara la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, s-a dispus reținerea șefei de secție, prinsă în flagrant chiar când lua mită.
„Din probatoriul administrat, până în prezent, a rezultat faptul că inculpata, în perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale și în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani și bunuri de la un număr de 64 de persoane (pacienți sau aparținători), în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența medicale, care trebuiau realizate gratuit”, arată DGA, potrivit Biziday.ro.
Autoritățile mai arată că șefa Secției de Oncologie a luat mită de peste 62 de ori în decembrie, într-un interval de doar o săptămână.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că are „toleranţă zero” faţă de cazurile în care medici primesc mită sau alte foloase necuvenite de la pacienţi, el referindu-se la cazul şefei Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava. Rafila este de părere că această mentalitate prin care pacientul îşi arată recunoştinţa faţă de medic se schimbă odată cu noile generaţii. Alexandru Rafila a declarat, vineri seară, că veniturile medicilor au fost mărite considerabil începând din anul 2019, astfel că nu tolerează cazurile în care medicii iau mită.
„Faptul că, în anul 2019, s-a mărit consistent venitul personalului medical, în special al medicilor, ar trebui să constitue element stimulativ ca să evităm astfel de situaţii. Avem toleranţă zero pentru luare de mită, pentru că despre asta discutăm. Condiţionarea actului medical, mai ales pentru pacineţii cu boli deosebit de serioase, cum sunt paccineţii oncologici, mie mi se pare greu de înţeles ca şi mecanism de gândire şi mecanism comportamental. Nu putem să acceptăm acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit News.ro.
Acesta crede, însă, că „este foarte importantă poziţia managementului fiecărei unităţi sanitare”.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.