Șoferii vor fi înștiințați automat când vor primi o amendă. Autoritățile pregătesc 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere

Șoferii vor fi înștiințați automat când vor primi o amendă. Autoritățile pregătesc 300 de radare fixe și 500 de camere de supraveghere

Ministerul Transporturilor şi cel de Interne s-au angajat să reducă la jumătate, până în 2030, numărul locurilor periculoase din țară unde se produc accidente rutiere.

În acest scop, autoritățile au în plan să cumpere 1.000 de limitatoare de viteză, 500 de camere de supraveghere și 300 de radare fixe.

Camerele video vor putea să înregistreze numerele de înmatriculare ale maşinilor, dar şi abaterile comise de şoferi, precum depășirea vitezei, încălcarea liniei continue sau circulatul pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Noile dispozitive vor identifica numerele de înmatriculare ale mașinilor, iar şoferii care au comis abateri vor fi înştiinţaţi automat că au primit o amendă.

Dispozitivele ar putea fi implementate prin programul PNRR, până în 2025.

Vrei sa reduci cheltuielile afacerii tale cu pana la 37%? Ofera Up Dejun - cardul de masa prietenos cu stilul de munca sanatos, dar si cu sanatatea afacerii tale. Vei avea angajati mai motivati, in timp ce economisesti pentru business-ul tau. Cere o oferta AICI!
Ads

Potrivit Ministerului Transporturilor, toate autostrăzile și drumurile expres vor trebui să aibă în următorii trei ani sisteme inteligente de transport, care includ și tehnica automată de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. În prezent, doar 80% din rețeaua de autostrăzi este dotată cu camere de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, care verifică doar existenta rovinietelor.

„În acest moment, Poliția Română nu deține sistem de camere fixe dotate cu aparatură radar pentru supravegherea traficului rutier. Structurile de poliție rutieră la nivel național acționează în medie cu 340-350 de dispozitive radar zilnic”, a declarat Bogdan Oproiu, Direcția Rutieră, potrivit Știrile ProTv.

Planul de investiții face parte din ”Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră” și este necesar în contextul în care în țara noastră mor anual în accidente rutiere aproape 100 de oameni la un milion de locuitori, cu 50% mai mulţi față de media din UE.

În prezent, în țară există cel puţin 267 de puncte negre unde au avut loc numeroase accidente mortale.

Stirea anterioara

Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce trebuie să facem în fiecare zi

Stirea Urmatoare

Accident rutier, în această seară, cinci persoane și două mașini implicate

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.