Ai hipertensiune arterială? Vezi trei suplimente naturale pentru scăderea tensiunii

Ai hipertensiune arterială? Vezi trei suplimente naturale pentru scăderea tensiunii

Hipertensiunea arteriala este o „boala tacuta”, adesea fara simptome specifice. Acestea apar atunci cand apar cresteri bruste si mari ale tensiunii. Acestea se manifesta prin durere de cap, ameteala, zgomote in urechi si tulburari de vedere. Ce puteti face pentru a trata aceasta problema pe cale naturala, descoperiti in randurile de mai jos.

Hipertensiunea arteriala este definita prin prin valori ale tensiunii arteriale de peste 140/90 mm Hg. O valoare peste 130/85 mm Hg este la limita si trebuie urmarita regulat. Daca la un moment dat aveti tensiunea marita nu inseamna neaparat ca aveti hipertensiune. Tensiunea poate creste in conditii diverse, de la agitatie, stres, oboseala, efort intens. Totusi, daca frecvent masuratorile arata o tensiune mare, atunci medicul ia in calcul hipertensiunea.

Hipertensiunea arteriala nu trebuie ignorata. Netratata, duce la probleme grave de sanatate. Complicatiile majore afecteaza inima – cardiopatie ischemica, infarct miocardic, aritmii, insuficienta cardiaca, vasele cerebrale – accidente vasculare, dar si rinichii – nefroangioscleroza cu insuficienta renala cronica.

Hipertensiunea arteriala si dieta

Hipertensiunea arteriala este adesea nedetectata, deoarece rareori apar simptome. Pot sa apara cefalee, ameteli, tulburari de vedere si acufene – zgomote in urechi, atunci cand sunt salturi bruste si mari ale tensiunii. Boala poate fi prevenita si ameliorata mult prin unele modificari simple ale stilului de viata, cum ar fi dieta sanatoasa, mentinerea unei greutati normale, activitate fizica regulata, reducerea consumului de alcool si tutun.

Cand vine vorba de alimentatie, medicii recomanda reducerea cantitatii de sare si cresterea consumului de fructe si legume. Incercati sa va limitati la sub 5 g sare pe zi, consumati mai putine grasimi si carne rosie. Includeti o multime de fibre, precum orez integral, paine si paste integrale, acestea ajuta la reducerea tensiunii. Urmariti sa aveti zilnic 6 portii de legume si fructe.

Suplimente naturale care scad tensiunea

Unii experti considera ca adaugarea suplimentelor poate ajuta si la reducerea tensiunii arteriale. Potrivit studiilor, suplimentele de usturoi au un impact semnificativ. Intr-un studiu, 600-1.500 mg de extract de usturoi s-a dovedit a fi la fel de eficient ca medicamentul Atenolol la reducerea tensiunii arteriale pe o perioada de 24 de saptamani.

O serie de studii au legat consumul de produse lactate cu reducerea tensiunii arteriale, iar acest efect a fost atribuit unei familii de peptide bioactive din lactate numite inhibitori ai enzimei care transforma angiotensina (inhibitori ai ACE). In proteina din zer, inhibitorii ACE se numesc lactokinine, iar mai multe studii efectuate la animale si-au demonstrat efectele benefice asupra tensiunii arteriale.

Cateva studii au aratat ca ceaiul de hibiscus scade atat tensiunea sistolica, cat si diastolica. Intr-un studiu, 65 de persoane cu hipertensiune arteriala au primit un ceai de hibiscus sau un placebo. Dupa sase saptamani, cei care au consumat ceaiul au avut o scadere semnificativa a tensiunii arteriale sistolice. De asemenea, o revizuire din 2015 a cinci studii a constatat ca ceaiul de hibiscus a scazut atat tensiunea arteriala sistolica cat si diastolica cu o medie de 7,58 mmHg si, respectiv, 3,53 mmHg.

Sursa: stiridinsanatate.com

Stirea anterioara

Vezi cum a ajuns Pavel Bartoș să prezinte Vocea României și Românii au talent

Stirea Urmatoare

Persoane sancționate pentru continuarea propagandei electorale în județul Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.