Banana: de ce este un fruct minune pentru copilul tău

Banana: de ce este un fruct minune pentru copilul tău

Încă de la începutul diversificării alimentaţiei copilului, părinţii se întreabă de mai multe ori pe zi care sunt alimentele cele mai bune pentru micuţul lor. Deşi banana se număra printre primele fructe în preferinţele copiilor, puţini părinţi ştiu cu adevărat care sunt beneficiile pe care acest fruct-minune le poate oferi sănătăţii copiilor.

Beneficiile bananelor
Atunci când ne gândim la cele mai bune fructe cu proprietăţi benefice sănătăţii celor mici şi a întregii familii, majoritatea dintre noi obişnuim să subestimăm bananele. Totuşi, trebuie să ţinem cont de faptul ca bananele reprezintă un cumul de ingrediente sănătoase şi protectoare pentru organismul uman, fiind extraordinar de benefice minţii şi stării noastre de bine.

Ce conţin bananele?
În cazul în care te întrebi de ce banană este considerată a fi un aliment-minune, Qbebe îţi dezvăluie câteva dintre cele mai importante substanţe pe care acest fruct le conţine şi care, separat sau împreună, fac bine sănătăţii copilului tău.

Fibre naturale – Pentru început, trebuie să ştii că banană este foarte bogată în fibre naturale despre care ştim că sunt esenţiale pentru o digestie bună. Fibrele sunt esenţiale pentru digestia celor mici, având în vedere că puţine alimente permise la începutul diversificării alimentaţiei sunt atât de bogate în fibre. O banană cu dimensiune medie conţine aproximativ 4 grame de fibre, adică 16% din doză zilnică recomandată de nutriţionişti.

Potasiu – Bananele constituie o excelentă sursa de potasiu, un nutriment excelent pentru păstrarea echilibrului fluidelor în organism. Trebuie să ştii că potasiul şi sodiul lucrează împreună pentru santatea organismului: în timp ce sodiul ajuta organismul să reţină apa de care are nevoie, potasiul ajuta la eliminarea surplusului de fluide din organism. Potasiul este vital pentru funcţionarea tuturor celulelor din organism şi puţine alte alimente conţin mai mult potasiu decât bananele.

Vitamine – Banana aduce organismului copiilor un aport uriaş de vitamine. Astfel, o banană de dimensiune medie îi asigura micuţului aproximativ 16% din doză zilnică recomandată de vitamina C şi 20% din doză zilnică recomandată de vitamina B6. De asemenea, bananele mai conţin cantităţi importante de vitamina A şi E, vitamine foarte importante pentru creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copilului tău.
Minerale – Având în vedere conţinutul crescut de calciu, fosfor, potasiu, magneziu, crom, fosfor, sodiu şi fier, putem spune ca bananele reprezintă adevărate alimente minune pentru copilul tău.

Antioxidanţi – Din punctul de vedere al protejării organismului de efectele nocive ale altor ingrediente din alimentaţie sau a unor factori de mediu, bananele sunt foarte bogate în antioxidanţi. Unul dintre antioxidanţii cei mai importanţi este, fără îndoială, acidul alfa linoleic care are un rol important în apărarea organismului împotriva cancerului şi împotriva inflamaţiilor. De asemenea, acidul alfa linoleic ajuta sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Stirea anterioara

Doina Federovici, de Ziua Naţională a României: Să credem cu adevărat că împreună putem schimba viitorul - FOTO

Stirea Urmatoare

Horoscopul anului 2025: Ce schimbări apar și ce mesaje ne transmit astrele în anul care tocmai a început

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.