Investiții făcute de echipa PSD în sistemul educațional botoșănean - FOTO
Beneficii nutriţionale oferite de către sfecla roșie
Dacă te numeri printre cele care iubesc sfecla roşie, atunci înseamnă că te bucuri deja de numeroasele sale beneficii nutriţionale. Dacă nu ai testat-o până acum, îţi oferim şapte motive pentru care ar trebui să o faci.
1. Este bogată în fitonutrienţi, are efect antioxidant, antiinflamator şi detoxifiant.
2. Este o sursă bogată de vitaminele A, B şi C, magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor şi acid folic.
3. Sudiile au arătat că sfecla luptă împotriva cancerului, în special cel de colon, este un tonic excelent pentru ficat şi purifică sângele.
4. Sfecla roşie conţine carbohidraţi care se transformă în energie pentru organism, are puţine calorii şi satisface pofta de dulce.
5. Era folosita de vechii romani ca afrodisiac datorită conţinutului de bor care are o strânsă legătură cu producerea hormonilor.
6. Are în compoziţie betaină, o substanţă care este folosită în anumite tratamente pentru depresie. De asemenea conţine triptofan care relaxează şi oferă o stare de bine.
7. Nutriţioniştii folosesc sfecla roşie sau sucul acesteia pentru a testa nivelul acidului din stomac.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.