Beneficii uimitoare ale ceaiului de afine

Beneficii uimitoare ale ceaiului de afine

Ceaiul de afine poate oferi o serie de beneficii excelente pentru sănătate, care pot include capacitatea sa potențială de a proteja împotriva cancerului, de a întări sănătatea inimii, de a crește densitatea oaselor și de a stimula sistemul imunitar. De asemenea, ajută la prevenirea degenerescenței maculare, la îmbunătățirea funcției cognitive și la îmbunătățirea sănătății rinichilor.

Ce este ceaiul de afine?
Ceaiul de afine se face prin înmuierea frunzelor uscate ale tufișului de afine, deoarece aceste frunze sunt pline de antioxidanți și nutrienți, la fel ca fructele pe care le produce aceasta tufa. Afinele au devenit unul dintre cele mai căutate fructe în ultimele decenii, după descoperirea că au un potențial antioxidant puternic și pot avea un efect extrem de pozitiv asupra sănătății generale. Aceste tufe fructifere sunt originare din America de Nord, dar au fost introduse în Europa cu aproape un secol în urmă și pot fi găsite acum în majoritatea părților lumii.

Cea mai comună specie este Vaccinium cyanococcus și majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate sunt derivate din concentrațiile mari de antociani, compuși polifenolici și alți fitonutrienți, precum și vitamina A, C, B și K, potasiu, mangan, zinc și fier.

Consumul de ceai de afine poate fi o alegere înțeleaptă pentru oricine se confruntă cu simptomele cataractei, imunitate scăzută, demență, Alzheimer, infecții renale, colesterol ridicat, hipertensiune arterială, osteoporoză, metabolism scăzut, deficiențe de nutrienți și anemie.

Poate stimula sănătatea inimii
Ceaiul de afine poate oferi un impuls sistemului cardiovascular în mai multe moduri, începând cu conținutul său ridicat de potasiu, care poate acționa ca un vasodilatator pentru a reduce tensiunea arterială și poate reduce riscul de ateroscleroză, accident vascular cerebral și atac de cord. În al doilea rând, s-a dovedit că are o concentrația plauzibil de mare de proantocianidine care reduce riscul de boli de inimă.

Poate îmbunătăți starea cognitiva
Antioxidanții găsiți în acest ceai puternic din fructe vă pot imbunatatii semnificativ funcția cognitivă, prevenind stresul oxidativ. Această încetinire a conexiunilor tale neuronale poate fi ceea ce duce la Alzheimer, demență și alte boli neurodegenerative, iar compușii activi din afine te pot proteja de asta.

Poate îmbunătăți digestia
Acidul galic este un potențial antioxidant natural din afine, care poate reduce inflamația în întregul corp, inclusiv în stomac. Ajutând la reechilibrarea nivelurilor bacteriene din intestine, poate optimiza digestia, poate reduce disconfortul, crampele și balonarea și poate ușura simptomele de constipație și diaree.

Poate îmbunătăți sistemul imunitar
Sistemul nostru imunitar poate fi susținut atât de vitamina C, cât și de antocianinele găsite în ceaiul de afine. Vitamina C stimulează producția de celule albe din sânge și acționează ca un antioxidant, în timp ce antocianinele pot căuta radicalii liberi și îi pot neutraliza înainte ca acestea să provoace mutații sau sa provoace degenerarea celulara celulelor.

Poate ajuta la îmbunătățirea vederii
Datorita faptului ca in ceaiul de afine gasim din belsug vitamina A,asta  înseamnă că această băutură din plante vă poate ajuta să vă protejați și să vă întăriți vederea. Se știe că această vitamină acționează ca un antioxidant, în special în apărarea împotriva degenerescenței maculare a retinei și în încetinirea apariției cataractei.

Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății rinichilor
Doi acizi găsiți în acest ceai, acizii elagic și hipuric, pot ajuta la detoxifierea pereților vezicii urinare prin creșterea acidității urinei. În plus, aceste componente active ale ceaiului de afine pot reduce nivelul de oxalați din organism, ceea ce poate duce reducerea riscului de apariție a pietrelor la rinichi.

Poate îmbunătăți densitatea osoasă
În unele studii, consumul de ceai de afine a fost asociat pozitiv cu o densitate osoasă crescută și un risc mai mic de a dezvolta osteoporoză. Conținutul echilibrat de minerale din ceaiul de afine poate oferi corpului tău un impuls sănătos, menținându-ți oasele puternice pe măsură ce îmbătrânești.

Poate ajuta la îmbunătățirea circulației
In ceaiul de afine sunt prezente niveluri ridicate de fier, la fel ca și calciul, care poate îmbunătăți absorbția fierului de către sistemul digestiv. Fierul este, de asemenea, o componentă cheie a globulelor roșii, ceea ce înseamnă mai multă oxigenare a extremităților corpului și a țesuturilor care necesită reparare sau recreștere. Îmbunătățirea circulației poate crește, de asemenea, nivelul de energie și poate preveni simptomele anemiei.

Poate avea potențial anticancerigen
Sarah A Johnson de la Universitatea Colorado și Dr. Bahram H Arjmandi de la Universitatea Florida, SUA, au fost coautori ai unei lucrări de cercetare care evidențiază proprietățile superalimentare ale afinelor și efectul lor pozitiv in reducerea riscului de aparitie a cancerului. Antocianinele găsite în aceste fructe de pădure (și frunzele din care se face acest ceai) pot avea potențial împotriva cancerului. Prin consumul regulat de ceai de afine, acidul galic și alți antioxidanți din acest ceai pot reduce semnificativ riscul de cancer de colon, prostată, sân, plămân și col uterin.

Efectele secundare ale ceaiului de afine
Ceaiul de afine are foarte puține efecte secundare și sunt limitate aproape exclusiv la probleme gastrointestinale și reacții alergice rare.

Probleme cu stomacul: Efectele secundare ale ceaiului de afine includ tulburări de stomac, indigestie, diaree sau greață, dar acest lucru se intampla doar atunci când se consumă o cantitate excesivă din acest ceai. Când este consumat cu moderație, mai puțin de 3 căni pe zi, aceste efecte secundare nu ar trebui să apară.
Reacție alergică: Deși reacțiile alergice la afine sunt rare, ele pot apărea și de obicei, se manifestă sub forma buzelor, limbii sau gingiilor umflate, precum și iritarea pielii, roșeață, umflare și mâncărime. Dacă oricare dintre aceste simptome apare după ce ați băut acest ceai, întrerupeți imediat utilizarea.
Sarcina: Dacă alăptați sau sunteți însărcinată, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga ceai de afine în dieta dumneavoastră.

Stirea anterioara

Schimbări masive la Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp - Toate platformele vor beneficia de un nou serviciu

Stirea Urmatoare

Două mașini, implicate într-un accident rutier violent. Au fost rănite patru persoane - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.