Avertisment oficial pentru clienții cu cont și card la Banca Transilvania: Rămâneți fără bani!
Ce boli riscăm dacă bem regulat alcool: efectele pe termen lung
În timp ce consumul de cantităţi moderate de alcool (definit ca până la o băutură pe zi pentru femei sau până la două pentru bărbaţi) s-a dovedit a avea unele efecte pozitive asupra sănătăţii, în special asupra sănătăţii inimii, de fapt, explică cercetătorii, băutul regulat al unei sticle de vin la cină poate afecta grav corpul, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.
Un nou studiu global, publicat în The Lancet, susţine acest lucru. Sute de cercetători din instituţii acreditate au analizat informaţii din mai mult de 1.000 de studii privind alcoolul, precum şi cazurile de deces şi de invaliditate din 195 de ţări, printre care şi România, în perioada 1990 - 2016, potrivit Prevention.com
Studiul a confirmat că consumul de alcool, indiferent de cât de mult este, a condus la o stare de sănătate mai slabă. În timp ce un pahar de vin nu vă va ucide, riscul unor probleme de sănătate mortale, cum ar fi mai multe tipuri de cancer, accident vascular cerebral, boli infecţioase precum tuberculoza, auto-vătămarea corporală şi accidentele rutiere, cresc preponderent.
Printre efectele constatate ale consumului de alcool sunt obezitatea, depresia, lipsa memoriei, ficat gras, accident vascular cerebral, presiune crescută a sângelui, cardiomiopatia, pancreatita, cancerul, pneumonia şi tuberculoza sau chiar scăderea imunităţii şi inclusiv creşterea riscului de infectare cu HIV.
Pe de altă parte, doi americani au realizat un studiu privind stilul de viaţă al celor mai longevivi oameni din lume. Dincolo de stilul alimentar, principiile de viaţă ale acestora îi diferenţiază de toţi ceilalţi, dar şi consumul moderat de vin roşu.
Plecând de la curiozitatea privind secretele oamenilor care trăiesc mult, fraţii americani Nick şi Dan Buettner au pornit un proiect în care au intervievat zeci de persoane cu privire la regulile de viaţă care consideră că i-au ajutat să depăşească vârsta de 100 de ani.
Proiectul a fost realizat în Okinawa (Japonia), Sardinia (Italia), Nicoya (Costa Rica) şi Icaria (Grecia), oraşele cu cea mai mare speranţă de viaţă.
Locuitorii din aceste oraşe sunt conştienţi de beneficiile activităţii fizice. Fie că merg pe jos, cu bicicleta, tund gazonul sau orice alte activităţi, acesta este modul în care reduc nivelul de stres şi inflamaţia corpului.
Şi-au creat un obicei din a bea vin roşu, licoarea care îi ajută să-şi păstreze inima sănătoasă, şi ştiu cât de importante sunt momentele de relaxare şi petrecerea timpului cu familia. În paralel, mănâncă mai puţin, iar majoritatea adoptă dieta mediteraneană. Sursa: adevarul.ro
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.