Ce poți păți dacă mănânci prea multă pâine?
Daca observi ca aduni kilograme in ritm galopant, foarte posibil ca vinovata sa fie painea cea de toate zilele. Evident, cea consumata fara masura.
Amidonul folosit la fabricarea painii se propaga rapid in tractul digestiv si astfel intra in fluxul sanguin sub forma de glucoza care, se stie sau nu, duce la o crestere rapida a nivelului de zahar din sange. Insa, la scurt timp, nivelul glicemiei scade drastic, rezultatul fiind senzatia de foame.
Tocmai din acest motiv, persoanele care sufera de diabet sunt sfatuite sa evite orice tip de paine. De multe ori, o ciocolata este mai sanatoasa, daca vorbim de ciocolata amaruie, decat cateva felii de paine alba.
Graul contine o cantitate mare de gluten, o proteina care favorizeaza instalarea bolii celiace. Aceasta proteina are rolul de a lega aluatul, astfel incat sa fie elastic, usor de modelat. Statisticile recente arata insa ca acest ingredient se face vinovat de numeroase cazuri de intoleranta digestiva, care se manifesta prin balonare, dureri abdominale, constipatie si senzatie de oboseala.
Daca ai astfel de simptome, elimina pentru 30 de zile painea din regimul alimentar si vezi cum te simti. Daca simptomele dispar, e clar ca suferi de intoleranta la gluten, prin urmare va trebui sa fii mult mai atent la ingrediente si sa eviti ceea ce nu-ti face bine.
In urma unei cercetari stiintifice, expertii au descoperit ca cerealele de tipul graului pot creste nivelul colesterolului "rau" cu pana la 60%. Acest tip de colesterol este asociat cu bolile cardiace si cele cardiovasculare, care sunt principalii ucigasi ai secolului 21.
Din pacate, saracia ne obliga sa mancam din ce in ce mai mult si mai prost. Asa se face ca in urma unui sondaj realizat recent in tara noastra a iesit la iveala ca romanul de rand consuma nici mai mult nici mai putin de 100 de kilograme de paine pe an. Mancam fara sa ne hranim iar acest lucru se reflecta in sanatatea noastra. Suntem pe primele locuri in Europa la bolile de inima, la cele cerebrovasculare, la cancer si obezitate.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.