Ce simptome arată că ai tiroida bolnavă

Ce simptome arată că ai tiroida bolnavă

Tiroida care este hiperactiva, subactiva sau care dezvolta probleme structurale ar putea fi vinovata pentru o gama surprinzatoare de simptome. Glanda tiroida regleaza metabolismul, asa ca o cantitate prea mare a hormonului tiroidian cauzeaza accelerarea generala a functiilor corporale. Este posibil sa suferi de hipertiroidism daca ai observat o scadere brusca in greutate, iar o crestere a kilogramelor ar putea fi cauzata de hipotiroidism, ceea ce determina incetinirea proceselor corporale. Cum iti dai seama daca ai probleme cu tiroida?

1. Lene si somnolenta. Daca ai observat o oboseala chiar si atunci cand ai avut parte de un somn odihnitor, o glanda tiroida subactiva ar putea fi cauza problemelor tale. Oboseala este simptomul numarul 1 pe care il observa medicii. Este un fel de oboseala in care inca esti obosit dimineata, dupa un somn adecvat in timpul noptii. Pacientii cu tiroida hiperactiva pot experimenta altfel oboseala. Acestia se simt obositi, ca si cum ar alerga pe o roata de hamster si s-ar simti epuizati.

2. Sentiment de frig in august si transpiratii in februarie. Senzatia de frig in mijlocul verii, care poate necesita chiar si o bluza mai groasa, este un motiv pentru a verifica suspiciunea de hipotiroidism. Dar daca ti-ai petrecut luna februarie transpirand, ar putea fi vorba despre o tiroida hiperactiva.

3. Probleme cu sarcina si ciclul menstrual. In cazul femeilor, neregularitatile ciclului menstrual pot fi des intalnite atunci cand cand glanda tiroida este subactiva sau hiperactiva. Atunci cand este vorba de hipotiroidism, menstruatiile tind sa fie mai lungi, cu un flux mai intens. In ceea ce priveste hipertiroidismul, ciclurile menstruale tind sa fie mai scurte. In plus, hipertiroidismul si hipotiroidismul sunt cauze ale problemelor de fertilitate. Hipotiroidismul moderat pana la cel sever poate determina cresteri ale hormonului pituitar, prolactina, care poate bloca direct ceilalti hormoni hipofizari care regleaza ovulatia si ciclul menstrual. Iar hipotiroidismul la femeile gravide, chiar daca este usor, poate afecta dezvoltarea creierului copilului.

4. Reactii ciudate ale pielii si parului. Pielea uscata in timpul verii, spre deosebire de iarna atunci cand este un fenomen mai des intalnit, ar fi putin suspecta. Acest simptom ar putea fi cauzat de hipotiroidism, caz in care metabolismul incetinit ar putea reduce transpiratia, lasand astfel pielea fara umiditatea adecvata. Hipotiroidismul poate fi de vina in cazul in care cade parul. Nivelul scazut al hormonilor tiroidieni interfereaza cu ciclul de crestere a parului, lucru care poate duce la pierderea parului.

5. O noua umflatura la nivelul gatului. Cel mai frecvent simptom al cancerului tiroidian este reprezentat de o umflatura la nivelul gatului sau de umflarea gatului. In timp ce alte simptome includ probleme cu inghitirea, durere la nivelul gatului sau o raguseala care nu pare sa dispara, multe cazuri de cancer tiroidian nu prezinta niciun simptom.

6. Senzatie de neliniste sau tristete. Din cauza faptului ca hipertiroidismul accelereaza functiile corpului, poti ajunge sa experimentezi sentimente de nervozitate sau iritabilitate, neliniste. In plus, procesele corporale incetinesc in cazul hipotiroidismului, senzatia de depresie sau chiar de uitare pot interveni. Depresia este o afectiune comuna atunci cand o problema cu tiroida este ratata.

Problema este ca tiroida poate provoca aproape orice simptom: crestere in greutate, slabit, senzatie de oboseala, stres etc. Alte simptome ale bolii tiroidiene includ constipatie, colesterol crescut, probleme cu memoria, transpiratie, batai rapide ale inimii. Oamenii ar trebui sa realizeze ca fiecare dintre aceste simptome subtile ar putea fi, de fapt, boala tiroidiana precoce, care poate fi testata foarte usor. Nu exista niciun motiv sa te lupti cu aceste probleme cand pot fi tratate atat de usor. sursa: eva.ro

Stirea anterioara

Val de morți violente, lângă „câmpul” Exatlon din Republica Dominicană! Poliția a intrat în alertă!

Stirea Urmatoare

Dodo, Elefănțelul curios şi actorul Cosmin Tanasă vă invită cu cei mici la teatru!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.