Ce trebuie să faci când simţi că te ia răceala

Ce trebuie să faci când simţi că te ia răceala

Oare ce poti face atunci cand esti racit? Au fost intrebati 10 experti, de la internisti la imunologi, iar raspunsurile lor au fost aproape identice.

O hidratare buna este mai eficienta in revenirea dupa o raceala decat inghititul de zinc, consumul de supa de pui, punerea in functiune a umidificatorului ori apelarea la un spray nazal pe baza de apa salina.

Asadar, imediat ce simti ca te paste o raceala, incepe sa bei apa – consuma un pahar la fiecare 1-2 ore.

Este nevoie sa stai hidratat mai ales cand esti racit intrucat corpul trebuie sa produca mucus pentru a elimina virusul si nu poate face asta daca nu primeste un supliment de fluide. Aparatul respirator este captusit de mucus si cili – care imping mucusul din plamani care gura pentru a fi eliminat. Virusii si infectiile se afla in mucus pe care il curati prin sistemul digestiv, sustine Vincent Racaniello profesor in microbiologie si imunologie la Universitatea Columbia, care a studiat in laborator raceala obisnuita.

Consumul continuu de lichide ajuta la mentinerea mucusului in miscare. Asa nu inseamna ca ar trebui bei peste 4 litri de apa in timpul zilei. Respecta urmatoarea regula: consuma suficicente lichide astfel incat urina sa aiba o culoare galben deschis. Daca culoarea se inchide atunci nu esti suficient hidratat, spune Pritish Tosh, specialist in boli infectioase la Mayo Clinic din Minnesota and member al Mayo Vaccine Research Group.

Dormi cel putin 7-8 ore la noapte (9-10 ar fi si mai bine). Potrivit medicilor, odihna este la fel de importanta precum hidratarea desi nu te poti arunca in pat la prima aparitie a unei raceli.

Intr-un studiu recent dedicat somnului, oamenii de stiinta au analizat, timp de o saptamana, obiceiurile de somn ale unor barbati si femei sanatosi pe care, apoi, i-au expus rinovirusilor pentru a vedea cati dintre ei se vor imbolnavi. S-a demonstrat ca persoanele care dorm mai putin au sanse mai mari sa fie afectate. Somnul ajuta organismul sa elimine mai usor mucusul, insa o explicatie mai simpla este ca atunci cand dormi corpul poate directiona energia pentru a sustine sistemul imunitar, iar atunci cand esti treaz energia merge catre alte functii vitale, spune Lipi Roy, medic la Massachusetts General Hospital din Boston. Sursa: oprah.com

Stirea anterioara

Daniela Crudu e îngrozită! A ajuns de urgență la spital! Medicii au decis să intre imediat în sala de operații

Stirea Urmatoare

Amenzi de 59.000 lei aplicate de ITM Botoşani în luna decembrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.