Efective de jandarmi suplimentate pentru activitățile prilejuite de Ziua Națională a României
Ceapa verde, o delicatesă vegetală care tratează bolile primăverii
Cand vine vorba de sanatate, primavara vine la pachet cu afectiuni si boli. Alergia, eczemele sau bronsitele alergice sunt doar cateva dintre cele mai frecvente boli ale primaverii. Din fericire, ele pot fi tinute sub control cu ajutorul unui aliment aparent banal, accesibil si eficient. Este vorba de ceapa verde, o delicatesa vegetala cu efecte terapeutice foarte puternice.
Ceapa verde are efect diuretic si depurativ. Este considerata un antialergic natural de prima mana, intrucat regleaza activitatea glandelor care secreta in mod natural cortizon. O cura prelungita cu ceapa verde moduleaza reactia sistemului imunitar, prevenind astel eruptiile pe piele si fenomenele respiratorii specifice alergiei. in cazul alergiei deja declansate, ceapa verde, consumata zilnic, ii diminueaza severitatea si previne complicatiile, mai ales cele respiratorii. Indeosebi in timpul polenizarii, al infloririi gramineelor, dar si in cazul expunerii la praf si caldura, se consuma 6-10 fire de ceapa zilnic, asociata eventual cu alte verdeturi, insa fara alimente consistente.
Eczemele alergice apar odata cu incalzirea aerului si cu aparitia diferitilor alergeni. Cel mai frecvent apar datorita problemelor imunitare si a dezechilibrelor hormonale din organism. Cel mai eficient tratament dietoterapeutic se face cu asocierea dintre ceapa verde, frunze de marar si frunze de telina, sub forma de salata consumata pe stomacul gol.
Ceapa verde este eficienta ca adjuvant, atat in bronsitele infectioase, cat si in bronsitele alergice. Consumata din belsug, aceasta este si un bun mijloc de prevenire a astmului bronsic. Alicina pe care o contine este un antibiotic si un expectorant puternic, iar clorofila are efect antiinflamator. Cum se consuma ceapa verde, ca adjuvant. Se iau 2-4 tulpini de ceapa verde, se spala foarte bine, se toaca fin si se pun intr-o portie de salata (pentru o persoana). Se asociaza foarte bine cu frunzele de leustean si cu cele de patrunjel (o fac mai digerabila si mai usor de suportat de catre colecist si ficat).
Ceapa verde se mai poate combina cu orice tip de verdeturi (salata verde, spanac, salata rosie), dar si cu rosii sau ardei. Daca este bine tolerata, se poate manca preparata foarte simplu, doar cu sare, suc de lamaie si putin ulei de masline. Ceapa verde se consuma cu prudenta de catre bolnavii de gastrita, de colita de fermentatie si de cei cu colon iritabil.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.