Cele mai bune ceaiuri care scad tensiunea

Cele mai bune ceaiuri care scad tensiunea

Înainte de a fi medicina a fost natura, iar oamenii înainte se tratau cu plante, care nu aveau efecte secundare şi rezolvau cauza, nu doar simptomele. S-a păstrat până astăzi ştiinţa întrebuinţării plantelor pentru diferite boli, inclusiv hipertensiunea arterială. Avem mai multe ceaiuri care scad tensiunea. Iată 5 cele mai bune dintre ele.

Păducelul
Dintre ceaiurile care scad tensiunea, păducelul reduce aproape imediat tensiunea fiind hipotensiv cu efect anti aritmic. Mai este numit şi “planta inimii” pentru că îmbunătăţeşte irigarea şi oxigenarea creierului şi creşte forţa de contracţie a muşchiului cardiac. De asemenea este un bun antioxidant, diuretic şi sedativ.

Vâscul
Nu numai că are efect de potolire a dragostei când te afli sub vâsc, dar se pare că ceaiul de vâsc are proprietăţi uimitoare pentru sănătatea inimii la propriu. Vasodilatator şi antiaterosclerotic, vâscul este bun pentru cei care suferă de hipertensiune şi probleme de ritm cardiac, având efect hipotensiv.

Mesteacăn
Printre ceaiurile care scad tensiunea, ceaiul din frunzele de mesteacăn este recomandat, în special, persoanelor care reţin apă în ţesături şi au tensiunea mărită din această cauză. Mesteacănul scade şi tensiunea şi colesterolul, dar ajută şi la slăbit, fiind ideal pentru persoanele supraponderale.

Talpa-gâştei
Atunci când aveţi tensiunea ridicată din cauza stresului sau a gândurilor prea încărcate, beţi un ceai de talpa-gâştei, deoarece reduce imediat bătăile inimii şi calmează sistemul nervos suprasolicitat. Leonurus cardiaca, cu acţiune asupra inimii după denumirea latină, cu efect sedativ, este recomandat şi în tratarea anxietăţii, menţinând buna funcţionare a aparatului cardiovascular.

Ceaiul negru
Australienii au efectuat un studiu prin care au demonstrat că ceaiul negru ajută la scăderea tensiunii arteriale. În urma studiului publicat în „Archives of Internal Medicine” , oamenii de ştiinţă au studiat procesul prin care ceaiul negru scade tensiunea. Ceaiul negru ajută la menţinerea sănătăţii celulelor endoteliale, care acoperă pereţii vaselor de sânge, iar disfuncţionalităţile endoteliului atenţionează oscilaţiile presiunii sangvine. Bogat în vitamine B, iod, potasiu şi uleiuri volatile, ceaiul negru este printre cele mai bune care scad tensiunea.

40,5% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială. Cei mai cunoscuţi factori ce contribuie la dezvoltarea acestei boli sunt: fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul, hiperglicemia, obezitatea şi stresul. Această boală nu te supără pe moment şi nici nu te alarmează. Aşadar, trebuie să ai în vedere dacă s-a întâmplat mai des să ai ameţeli, ţiuituri în ureche, oboseală rapidă la eforturi mici, palpitaţii sau dureri precordiale.

În afara de ceaiurile care scad tensiunea este bine să faci mai multă mişcare, să bei sucuri de legume proaspete, ţelina şi morcovul fiind foarte bune pentru scăderea tensiunii. Ai grijă să nu te stresezi foarte des şi să încerci să îţi menţii sănătatea mintală cât mai bună, aşa vei avea şi corpul mai sănătos.

Stirea anterioara

ROTARY CLUB BOTOȘANI anunță câștigătorii Burselor școlare „Prof. dr. Constantin Manolache” oferite pentru anul școlar anul 2022-2023

Stirea Urmatoare

Darabani votează PSD pentru extinderea magistralei de gaze pe traseul Botoșani-Săveni-Darabani și realizarea de unități de producție care să asigure locuri de muncă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.