Cum putem controla cuperoza

Cum putem controla cuperoza

Un ten cu probleme nu trebuie sa fie neaprat acneic. Cuperoza (inflamatia vinisoarelor de la nivelul obrajilor si nasului) poate reprezenta o problema la fel de stresanta.

Cuperoza, numita si boala obrajilor rosii, sau acneea rosie este o boala cronica (pe termen lung) netratabila, care poate sa apara si apoi sa dispara o perioada pentru ca mai apoi sa reapara. Cuperoza inseamna inrosirea tranzitorie a nasului, obrajilor, fruntii si barbiei. Aceasta se observa mai usor la persoanele cu tenul deschis la culoare, desi cuperoza afecteaza orice tip si culoare de ten. Cuperoza inseamna dilatari permenente ale capilarelor sanguine superficiale. In aceasta situatie circulatia sangelui nu este bine echilibrata.

Rozaceea (cuperoza) este un sindrom clinic extrem de complex, care poate aparea sub forma de eritem sau sub forma papulo-pustulara, atunci cand poate fi confundata cu acneea; poate aparea sub forma de rinofima („nas borcanat”) si exista de asemenea o forma de rozacee oculara. Rozaceea netrata poate duce la complicatii. Nu este obligatorie tranzitia la stadiul de „rinofima” sau la cel „ocular”, dar in lipsa unei ingrijiri sau a unui tratament adecvat, tenul poate fi afectat, modificandu-si textura, dimensiunile glandelor sebacee sau a vaselor din partea centrala a fetei.

In general, cuperoza poate fi controlata cu anumite creme antibacteriene si anti-inflamatoare. Cuperoza grava poate fi tratata cu laser sau electrocoagulare in clinici de specialitate. Daca ai semne ca tenul tau ar fi cuperotic mergi la medic pentru reteta, medicamentele luate „dupa ureche", pot face mai mult rau. In schimb poti incerca tratamentele naturale pentru cuperoza. Este recomandata colaborarea permanenta cu medicul dermatolog, pentru ca aceasta afectiune este una cronic-recidivanta si in anumite circumstante, precum expunere la soare, caldura, frig, consumul de vin rosu, mirodenii, simptomele se vor agrava.

Stirea anterioara

Viespi uriaşe îndepărtate de jandarmi

Stirea Urmatoare

O casă din Podriga a fost în pericol după ce funinginea din coșul de fum s-a aprins

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.