12 persoane reținute și 4 sub control judiciar în urma perchezițiilor de ieri
La câte grade trebuie să setăm aerul condiționat pentru a nu ne îmbolnăvi
Ne confruntăm cu zile caniculare, iar una dintre soluţii rămâne aerul condiţionat. Pentru a beneficia în mod corect de aerul rece, trebuie să ştii temperatura optimă la care acesta trebuie setat.
Trebuie să reglaţi temperatura aerului condiţionat astfel încât să nu existe o diferenţă mai mare de 10 grade între cea de afară şi cea din casă sau maşină. Medicii recomandă să evitaţi contactul direct cu aerul condiţionat. Direcţionaţi-l către mijlocul camerei!
Efect de șoc termic
Problemele apar de obicei atunci când diferenţa de temperatură este resimţită de organism ca fiind una foarte mare. Atenție! Nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu peste 6 °C sub cea de la exterior.
Temperaturile mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determină uscarea membranelor din nas şi gât.
Temperatura potrivită la care trebuie setat aerul condiţionat pe timp de CANICULĂ
„Muşchii au un rol vital atât în determinarea mişcării, cât şi în menţinerea unei temperaturi optime a corpului. Iată de ce, atunci când intră în contact direct cu temperaturile scăzute ale aerului condiţionat, muşchii vor lucra mai intens pentru a regla statusul termic al organismului.
Multe persoane simt că au rămas „înţepenite”
Pentru a accentua senzaţia de răcorire, cele mai multe persoane se poziţionează chiar în direcţia în care bate aerul condiţionat sau în lateral. Însă acest lucru nu face decât să creeze un alt disconfort termic şi să determine muşchii tonici să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână încordaţi.
Acesta este momentul în care cele mai multe persoane simt că au rămas „înţepenite”, apar dureri ale muşchilor şi articulaţiilor şi imposibilitatea de mobilizare”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mişcare, potrivit Mediafax.
Aerul condiționat are efecte asupra sănătății
Sinuzita presupune inflamarea sinusurilor nazale și poate fi provocată de aerul uscat din încăperi și sistemele de ventilație a aerului, potrivit HealthCentral.com.
Racoarea eliberată vara de aerul condiționat conduce către o reducere a variabilității temperaturii ambientale în cazul multor persoane. Oamenii trăiesc pe toată perioada anului în încăperi cu temperaturi constante, astfel încât organismul nu trebuie să depună efort pentru a se încălzi sau răci.
Aceasta lipsă de activitate poate cauza obezitatea, informeaza ABC News.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.