Prin ce diferă machiajul de zi de cel de seară

Prin ce diferă machiajul de zi de cel de seară

Machiajul de zi trebuie sa fie curat, clasic si cat mai natural. Fardul de ochi trebuie sa fie in culori naturale, mate sau cu o textura cremoasa si un singur strat de mascara. Acorda o atentie deosebita sprancenelor, care la lumina zilei vor iesi in evidenta. Pentru buze alege un gloss transparent in nuante cat mai apropiate de nuanta naturala a buzelor tale.

Machiajul de seara permite mai multa drama. Pentru ochi alege un machiaj smoky, insista pe gene cu un mascara de calitate, cu ondulator de gene sau adauga gene false. Culorile fardurilor de ochi pot fi in nuante intense, cu textura cremoasa sau pudra si cu particule stralucitoare. Pentru buze poti opta pentru nuante aprinse de rosu. Nu uita! Alege o singura trasatura pe care sa o evidentiezi: ochii sau buzele. Niciodata amandoua!

Fiecare dintre noi are in piele subtonuri calde sau reci. Nuantele reci au subtonuri de albastru si roz. Culorile calde au subtonuri de galben, specifice tenului masliniu sau creol. Pune in dreptul fetei o bijuterie de aur apoi una de argint. Cea care se potriveste mai bine cu tenul tau va indica subtonurile: bijuteria de aur pentru culori calde si bijuteria de argint pentru culori reci.

Nuantele fardurilor de ochi trebuie sa se asorteze culorii hainelor sau a ochilor? Optiunile coloristice ale fardurilor de ochi trebuie sa se potriveasca in primul rand cu nuantele tenului si ale ochilor, apoi cu cele ale hainelor. Cea mai buna optiune este sa alegi culori opuse nuantei ochilor tai pentru a-i evidentia. Bineinteles ca poti reusi un make-up care sa se potriveasca in nuante atat cu ochii cati si cu hainele, daca respecti regula de mai sus.

O data exacta cand a fost inventat machiajul este dificil de indicat. Machiajul modern are radacinile Egiptul Antic, fiind folosit de clasele sociale superioare in urma cu mii de ani. Creionul dermatograf si fardurile de ochi sunt alocate egiptenilor. Erau folosite pentru a sublinia bunastarea celui ce le purta. Rujul se crede ca a fost inventat de Cleopatra. Oja provine de acum 3000 de ani din China, cand era folosita pentru a sublinia roialitatea celui ce o purta. Gloss-ul si concelear-ul fost inventat de Max Factor in 1932. Inventarea mascarei este atribuita lui Eugene Rimmel in secolul al XIX-lea produsul fiind cunoscut cu numele de rimel atat in limba noastra cat si in portugheza, turca, daneza sau persana.

Stirea anterioara

Concediu de coşmar pentru mai mulţi români cazaţi într-un hotel din Grecia! „Ne-au pus să plătim şi pentru frigiderul din cameră”

Stirea Urmatoare

Alimente care ne schimbă mirosul corporal

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.