Secretul celui mai bun somon la grătar. Ai nevoie doar de acest ingredient
Secretul celui mai bun somon la grătar. Când vrem o cină rapidă și sănătoasă, somonul este una din cele mai bune alegeri. Este delicios și, mai presus de orice, conține omega-3.
Secretul celui mai bun somon la grătar
Somonul este grozav la grătar, la tigaie sau copt în puțin ulei de măsline, condimentat doar cu sare și piper.
Dar există un ingredient secret, care va face somonul să aibă un gust și mai bun: miso.
Pasta japoneză de soia fermentată este sărată și plină de umami. Acest ingredient va face somonul să aibă un gust special, așa cum îl întâlniți doar la restaurantele de lux.
Iată ce trebuie să știți pentru a crea această magie la cină, într-o seară în care aveți invitați.
Ce este Miso?
Miso este o pastă de soia fermentată care se obține prin fermentarea boabelor de soia cu koji (boabe fermentate precum orezul sau orzul sau boabele de soia).
Istoria Miso-ului este destul de neclară. Unele surse spun că este originar din China; alții spun că este originar din Japonia. Un lucru este, totuși, clar: miso a fost, din cele mai vechi timpuri, un ingredient de bază în bucătăria japoneză. Marukome, o companie niponă care produce Miso încă din anii 1850, spune că acesta ar fi ajuns în Japonia în jurul secolului al -VII-lea î.Hr.
În ultimele decenii, Miso-ul a devenit disponibil în supermarketurile din toată lumea.
În supermarket veți găsi, probabil, Miso alb (uneori numit shiro miso) și Miso roșu (numit și miso). Miso alb nu este fermentat atât de mult precum cel roșu, deci are o aromă mai blândă. Orice tip de Miso merge cu somonul, deși cel alb este cel mai folosit în rețete.
Cum să prepari somon glazurat cu Miso?
Există multe modalități de a face somon glazurat cu Miso, așa că cel mai bine este să începeți cu o rețetă care vă atrage și apoi să adaptați gustul.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați împreună ¼ de cană de miso roșu sau alb, ⅓ de cană de sake, o lingură de sos de soia, două linguri de ulei vegetal și ¼ de cană de zahăr, apoi frecați peste tot somonul și lăsați-l la marinați timp de 30 de minute sau până la două zile.
Puteți folosi vin alb în loc de sake
Apoi băgați-l în cuptor, timp de aproximativ 5 minute. Astfel se va crea o glazură caramelizată dulce și aromată, iar somonul va fi fraged.
Dacă nu aveți sake, puteți folosi și un vin alb, sec. De asemenea, puteți înlocui somonul cu alt pește, cum ar fi codul.
Pe TikTok există o altă rețetă: se amestecă miso-ul cu sake, zahăr și sos de soia. Deși peștele trebuie ținut la marinat aproximativ 6 ore, în videoclip se spune că s-a trecut peste acest pas.
După gătirea la abur timp de 6 minute, partea superioară a somonului a fost rumenită, iar interiorul a fost foarte fraged.
Somonul este unul dintre cei mai apreciate tipuri de pește, oferind un aport esențial de vitamine B6 și D și încadrându-se, așa cum arată studiile, în cea mai sănătoasă dietă din lume.
Așa cum arată cercetări recente, acizii Omega-3 din somon contribuie la un risc mai mic de afecțiuni cardiace. Clinica Mayo recomandă suplimente cu ulei de pește, grație acizilor grași Omega-3 pe care îi conțin și pe care corpul uman îi folosește pentru orice, de la activitatea musculară până la sănătatea celulelor.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.