Consiliul Județean Botoșani și-a mutat sediul pe Calea Națională 28A

Consiliul Județean Botoșani și-a mutat sediul pe Calea Națională 28A

Consiliul Județean Botoșani s-a mutat în sediul de pe Calea Națională 28A, pentru ca Palatul Administrativ să poată intra în reabilitare.

„Consiliul Județean Botoșani va funcționa de astăzi într-un sediu nou, pe Calea Națională, într-o clădirea care a aparținut pe vremuri Uzinelor Textila și unde funcționează acum și ISU Botoșani. Noi, la Consiliul Județean, având experiența implementării proiectelor cu fonduri europene și naționale, știm cât de important este să respectăm termenii angajați în contracte și să predăm amplasamentul la timp constructorilor. Am făcut eforturi foarte mari pentru a elibera în termen de 90 de zile clădirea Palatului Administrativ, așa cum am promis la semnarea contractului de reabilitare prin PNRR. Scopul este de a ajuta echipa Instituției Prefectului să implementeze primul lor proiect cu finanțare europeană”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitându-l totodată pe subprefectul Tiberiu Manolache, cel care a condus echipa de proiect și „care a demonstrat încă o dată dacă mai era cazul că este un bun cunoscător al fondurilor europene și bineînțeles a implementării lor”.

Procesul de identificare a unui nou sediu și de mutare a direcțiilor Consiliului Județean care activau în Palatul Administrativ a fost coordonat de către vicepreședintele Dorin Birta. „Am găsit cea mai bună soluție pentru Consiliul Județean și am făcut toate demersurile pentru a ne muta în timp util. Aparatul tehnic a fost deja mutat în noul sediu și în cursul zilelor de astăzi și mâine se va finaliza și mutarea conducerii executive. Este posibil ca în primele zile să apară mici disfuncționalități, pentru care ne cerem anticipat scuze. Sunt convins, însă, că în cel mai scurt timp vom face toate reglajele și vom continua să funcționăm la turație maximă așa cum am făcut-o pe întreaga durată a mandatului”, a declarat Dorin Birta.

Valoarea proiectului de reabilitare energetică a Palatului Administrativ este de 15,4 milioane de lei, din care 12,3 milioane lei sunt bani asigurați din PNRR. Termenul pentru implementarea proiectului este 25 octombrie 2025.

Reamintim că, anul trecut, a fost reabilitată fațada Palatului Administrativ, iar Consiliul Județean Botoșani a suportat 60% din valoarea totală a lucrărilor, respectiv 1,3 milioane de lei.

Palatul Administrativ Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971 și a fost dat în folosință în 1972. În peste jumătate de secol de existență, clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare. Palatul Administrativ poartă semnătura lui Nicolae Porumbescu, fondatorul Școlii de arhitectură din Iași. Este una dintre cele mai reprezentative clădiri construite în România înainte de 1989, alături de Palatul Parlamentului, Casa Scânteii (Casa Presei), Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava sau Ansamblul Piața Unirii Iași.

Stirea anterioara

O nouă finanțare obținută de Consiliul Județean pentru microbuze școlare hibrid

Stirea Urmatoare

Alertă de fraudă în numele ANAF. NU răspunde la aceste mesaje!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.