Comunicat de presă: Albumul de fotografie Aproape.de/ Bucovina la Forumul de Cooperare Alpino-Carpatic din Rzeszow, Polonia
Asociația Fapte și Asociația culturală Nord anunță o premieră editorială: apariția primului volum tipărit din seria albumelor de fotografie Aproape.de.
Lansat în 2014 cu sprijinul AFCN, site-ul Aproape.de a inventariat până în prezent circa 2000 dintre cele mai frumoase locuri de văzut și de vizitat din regiunea de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Cernăuți – Chișinău), documentând totodată câteva sute dintre acestea cu texte și fotografii originale.
În această lună, tot cu sprijinul AFCN, organizatorii vor lansa, la standul Discover Bucovina din cadrul Forumulului de Cooperare Alpino-Carpatic de la Rzeszow, Polonia, albumul de fotografie Aproape.de/Bucovina, o colecție de 100 de fotografii și povești bucovinene culese în această vară.
„Sigur că prin acest proiect ne dorim să contribuim la promovarea turistică a regiunii. Dincolo de asta, proiectul nostru e o metodă de a-i aduna la un loc pe cei care iubesc Bucovina și Nordul, în general, și de a le oferi șansa să pună umărul ei înșiși la promovarea locurilor noastre. Ne-am bucurat să vedem că, într-adevăr, fotografii locali sunt dornici să se implice în asemenea inițiative. Din munca lor și a colaboratorilor noștri care au scris textele însoțitoare s-a născut Aproape.de/Bucovina, primul dintr-o serie de albume la care ne gândim încă de la lansarea proiectului nostru editorial”, a declarat Ștefan Teișanu, inițiatorul Aproape.de.
Albumul va fi lansat la Forumul de Cooperare Alpino-Carpatic, cel mai mare târg-conferință din Europa Centrală și de Est, care are loc în perioada 19-21 noiembrie în Rzeszow, Polonia. Primul tiraj al albumului este de 1000 de exemplare, iar prețul unui volum este de 25 de lei. „Deocamdată albumul poate fi achiziționat numai prin comandă directă pe site, precum și la evenimentele în cadrul cărora îl vom promova.
Din 2016 însă Aproape.de/Bucovina se va găsi și pe rafturile celor mai importante librării din Botoșani, Suceava, Iași, Cernăuți și Chișinău”, arată Mihai Cotos, coordonatorul publicației.
„Ne-am propus ca împreună cu cititorii noștri să luăm România la pas și să oglindim totul pe internet, în texte și fotografii originale, pentru ca și alții să se poată bucura de ea cu același drag ca noi. În orice moment, oriunde te-ai afla, oricine ai fi, Aproape.de îți va arăta ce poți vizita și ce poți face aproape.de/tine. Intri pe site și vezi instantaneu lista celor mai frumoase locuri din zonă: le poți tria după distanța pe care ești dispus să o parcurgi până la destinație, după felul lor și în funcție de recomandările celor care au mai trecut pe acolo să le vadă”, aflăm de pe site-ul proiectului.
Asociațiile inițiatoare intenționează să ducă proiectul Aproape.de într-o nouă etapă, transformând site-ul dintr-unul de prezentare de obiective turistice într-unul de configurare de itinerarii și pregătindu-l pentru o mai bună utilizare de pe mobil. De asemenea, continuă eforturile de inventariere și documentare de noi obiective turistice, echipa de proiect propunându-și să înceapă și cartarea Maramureșului.
Într-o fază ulterioară, echipa își imaginează că s-ar putea construi numeroase proiecte comunitare în cadrul site-ului, cu ajutorul liceelor, al primăriilor și al organizațiilor de jurnalism, de fotografie sau de turism care vor dori să își carteze regiunea, promovându-i obiectivele turistice pe un site care își propune să devină principala sursă de informare a amatorilor de călătorii din România.
Albumul Aproape.de/Bucovina este un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.