Adevărul neplăcut despre lumânările parfumate. De ce nu mai trebuie să folosești - avertisment de la un chimist

Adevărul neplăcut despre lumânările parfumate. De ce nu mai trebuie să folosești - avertisment de la un chimist

Multe persoane sunt atrase de lumânările parfumate, deoarece pot crea o atmosferă caldă și relaxantă, dar puțini știu despre toxicitatea lor.

În timp ce lumânările parfumate emana un miros plăcut, cercetările recente au demonstrat că acestea produc vapori și particule care pot fi dăunătoare pentru sănătate atunci când sunt inhalate în doze mari.

Studiile sugerează că acestea pot fi periculoase pentru sănătate, deoarece toxicitatea lumânărilor este similara cu cea a vaporilor de motorină, precum și datorită folosirii fitilurilor care conțin metale grele, precum plumbul. Acestea emit niveluri ridicate de poluanți din aer, care au fost legate de boli ale inimii, boli respiratorii și alte probleme de sănătate.

Cercetatorii atrag atentia si asupra efectelor nocive ale lumânărilor perfumate la nivelul plămânilor, fiind considerate un factor de risc pentru bolile respiratorii, cum ar fi astmul și bronșita. Lumânările pot produce substanțe chimice toxice, precum formaldehida, ceea ce poate crește riscul de cancer.

De asemenea, lumânările cu parafină au un impact negativ asupra calității aerului din interior și pot conduce la dezvoltarea unor probleme de sănătate la nivelul pielii. În plus, lumânările parfumate pot afecta sănătatea animalelor de companie care trăiesc în case cu proprietarii care folosesc frecvent aceste lumânări.

Potrivit chimistului american  Dan Gubler, utilizarea lumânărilor parfumate ar trebui limitată sau evitată complet. El recomandă celor care folosesc lumânări parfumate sa aeriseasca foarte bine încăperea, după arderea lor, pentru a se minimiza efectele negative asupra sănătății.

„Au existat mai multe studii clinice recente care au arătat recent faptul că arderea frecventă a lumânărilor poate cauza probleme serioase de sănătate. Când ne gândim la poluare luăm în calcul doar ceea ce se petrece afară, în exterior. Totuși, nu luăm în calcul și lumânările parfumate, odorizantele de cameră sau alte astfel de obiecte. Lumânările sunt făcute din parafină ieftină, conțin arome artificiale și coloranți și atunci când le ardem se elimină monoxid de carbon, dioxid de carbon și alte componente volatile.”, a declarat specialistul, conform The Mirror.

În timp ce mulți iubitori de lumânări parfumate ar putea fi tentați să păstreze aceste obiecte în casă, experții avertizează asupra pericolelor asociate cu utilizarea frecventă a acestora.

Este important să fim atenți la calitatea și cantitatea acestor produse pe care le folosim în casa noastră și să ne orientăm spre alternative mai sigure pentru a crea aceeasi atmosfera calda si relaxanta.

Stirea anterioara

Toxinfecțiile alimentare pot duce la deces

Stirea Urmatoare

Persoane sancționate pentru continuarea propagandei electorale în județul Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.