Când dăm ceasurile înapoi. Se întâmplă în scurt timp

Când dăm ceasurile înapoi. Se întâmplă în scurt timp

În scurt timp, toți românii vor marca trecerea la ora de iarnă și vor regla ceasurile cu o oră înapoi. Pe perioada orei de vară, diferența dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore. Ora 3 dimineața va deveni ora 4 dimineața și din această cauză, vom dormi mai puțin.

Ceea ce nu știu foarte mulți dintre ei este faptul că anul 2020 ar putea fi ultimul în care se va mai marca trecerea la ora de iarnă. Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, dar până acum nu există o decizie oficială. Oficialitățile de la noi susțin însă acest demers pe motiv că schimbarea orei poate avea efecte negative asupra organismului uman.

Când dăm ceasurile înapoi. Se întâmplă în scurt timp
Ultimele informații indică că anul 2020 ar putea fi ultimul în care se produce această schimbare. O decizie oficilă urmând să se ia începând cu anul viitor 2021. Initial, anunțul trebuia să aibă loc în luna aprilie 2020, dar din cauza pandemiei de Covid-19, demersul a fost amânat.

Trecerea la ora de iarnă este momentul în care noaptea devine mai lungă și ziua devine mai scurtă.

Multe țări din lume nu au adoptat ora de vară, printre ele numărându-se și Rusia. Motivul invocat este ca multi cetateni deveneau haotici si bulversati, avand probleme cu randamentul la locul de munca.

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 24 spre 25 octombrie. În ultimul wekend din luna octombrie, ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Specialiștii nu îmbrățisează schimbarea fusului orar. Medicii sunt de părere că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Copiii și vârstnicii resimt cel mai puternic această schimbare. Trecerea la ora de iarnă poate cauza insomnii, oboseală, anxietate și dureri de cap. Din acest motiv, cei de la Ministerul Sănătății au cerut în urmă cu câțiva ani, mai exact în 2018, să se renunțe la schimbarea orei.

Stirea anterioara

Cum păstrezi frumuseţea părului şi cum îI menţii sănătos

Stirea Urmatoare

Locurile de muncă vacante la nivelul județului Botoșani luni 25 noiembrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.