Cum îţi dai seama dacă un pepene este copt. Trucul pe care toată lumea ar trebui să îl ştie

Cum îţi dai seama dacă un pepene este copt. Trucul pe care toată lumea ar trebui să îl ştie

Pe vremuri caniculare nimic nu este mai bun decât o felie de pepene roşu rece. Cu toare acestea nu toţi ne pricepem să alegem un pepene astfel încât atunci când îl tăiem să avem garanţia că mâncăm un fruct delicios.

Iată câteva trucuri care te ajută să alegi un pepene verde perfect copt:

1. În primul rând verifică forma. Simetria este cheia.

2. Atenţie la greutatea sa. Pepenii care nu sunt copţi suficient sunt mai grei decât ar trebui.

3. Apăsaţi pe coajă pepenului, în diferite locuri, pe suprafaţa sa. Pe nicăieri nu trebuie să fie moale. Un pepene bun şi dulce este cel care e tare că o piatră.

4. Caută un loc galben pe suprafaţa pepenelui. Această pată se formează în timpul perioadei de creştere, deci acest lucru va indică fapul că pepenele a ajuns la maturitate.

5. Loveşte uşor pepenele. Dacă se aude un sunet de „gol în interior", acesta este numai bun de mâncat.

Stirea anterioara

Ce se întâmplă cu noi dacă stăm la umbra unui nuc

Stirea Urmatoare

Alexandra Huțu, deputat PSD și candidat pentru Senat despre soluțiile deja identificate din 2022 pentru reluarea investiției Barajului Vârfu Câmpului

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.