Două femei din Dorohoi au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu
Mii de tineri vor putea călători gratuit prin toată Europa, primăvara viitoare. Ce condiții trebuie îndeplinite
Comisia Europeană va distribui tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU. Începând cu primăvara viitoare, mii de tineri în vârstă de 18 ani vor avea posibilitatea de a explora Europa fără niciun cost, anunţă miercuri Reprezentanţa Comisiei Europene în România, potrivit Agerpres.
În total, sunt disponibile 35.500 de permise de călătorie. Pentru a se califica, tinerii născuţi între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2006 trebuie să răspundă mai întâi la un quiz format din cinci întrebări despre UE, împreună cu o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidaţii vor fi clasificaţi pe baza răspunsurilor lor, iar permisele de călătorie vor fi distribuite pe baza acestui clasament.
Cererea de propuneri este deschisă tinerilor din Uniunea Europeană şi din ţările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia. Cererea de propuneri este deschisă până la 16 octombrie, ora 12:00 CET.
Solicitanţii selectaţi vor avea posibilitatea de a călători în întreaga Europă timp de până la 30 de zile între 1 martie 2025 şi 31 mai 2026. Aceştia pot fie să îşi planifice propriile rute, fie să se inspire din cele existente. Aceştia pot vizita capitalele europene ale culturii , siturile de pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locaţiile care poartă Marca Access City Award, oraşe care îşi concentrează eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu handicap.
În plus faţă de permisul de călătorie gratuit, participanţii vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de oferte privind transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul şi alte servicii. În plus, agenţiile naţionale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare şi întâlniri DiscoverEU, programe de învăţare cu o durată cuprinsă între una şi trei zile.
Este disponibil un sprijin special pentru participanţii cu handicap sau cu afecţiuni medicale, în conformitate cu accentul pus de programul Erasmus+ pe incluziunea socială. Acţiunea de incluziune DiscoverEU permite organizaţiilor care lucrează cu tineri cu mai puţine oportunităţi să solicite granturi, oferind sprijin suplimentar participanţilor, cum ar fi finanţare suplimentară şi opţiunea de a călători cu însoţitori. Deşi DiscoverEU încurajează călătoriile durabile cu trenul, sunt disponibile măsuri speciale pentru tinerii din regiunile ultraperiferice, judeţele şi teritoriile de peste mări, zonele îndepărtate şi insule.
Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acţiuni pregătitoare a Parlamentului European. În prezent, acesta este integrat în programul Erasmus+ 2021-2027.
Din 2018, peste 1,3 milioane de candidaţi au solicitat 319 000 de permise de călătorie disponibile. Atunci când au fost întrebaţi despre experienţele lor, 93 % dintre respondenţi au declarat că intenţionează să călătorească mai des cu trenul ca urmare a experienţei lor cu DiscoverEU. Pentru mulţi, a fost prima dată când au călătorit fără părinţi sau adulţi însoţitori, iar majoritatea au spus că au simţit un sentiment sporit de independenţă. Peste două treimi au declarat că nu şi-ar fi putut finanţa permisul de călătorie fără DiscoverEU.
Experienţa DiscoverEU le-a oferit tinerilor o mai bună înţelegere a culturilor şi istoriei europene, îmbunătăţindu-le în acelaşi timp competenţele lingvistice. Participanţii sunt invitaţi să devină ambasadori ai iniţiativei DiscoverEU pentru a promova iniţiativa. Grupul oficial de Facebook #DiscoverEU, unde tinerii călători se pot conecta şi pot face schimb de experienţe şi sfaturi, are în prezent peste 102 000 de membri.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.