Incluziune și Emancipare prin Sport - Activitate a pompierilor botoșăneni cu tineri și copii cu sindrom Down - FOTO

Incluziune și Emancipare prin Sport - Activitate a pompierilor botoșăneni cu tineri și copii cu sindrom Down - FOTO

Se spune că tinerii și copiii cu sindrom Down se hrănesc cu dragoste și asta pentru că, atunci când ajungi între ei, te strâng în brațe fără să aștepte nimic la schimb. 

Pompierii botoșăneni au primit astăzi 47 de îmbrățișări de la tinerii cu dizabilități din Letonia, Republica Moldova și România, care și-au petrecut o parte din zi alături de noi. Tinerii s-au bucurat din plin de momentele speciale petrecute alături de salvatori în cadrul activității de “Incluziune și Emancipare prin Sport: Parteneriatul Comunității cu Pompierii”. 

Special pentru ei, au fost organizate mai multe ateliere. Primul dintre ele a fost de educație pentru siguranță, în care au învățat cum să acorde primul ajutor medical, li s-au prezentat autospecialele folosite pentru stingerea incendiilor, iar colegii de la Compartimentul Prevenire le-au oferit sfaturi pentru ca ei sa fie în siguranță. Și pentru ca activitatea să fie interactivă, pompierii au organizat și o competiție în care concurenții și-au demonstrat abilitățile sportive după ce au parcurs un traseu cu obstacole specifice pompierilor. 

Bucuriile tinerilor cu dizabilități intelectuale sunt diverse, depinzând de personalitatea fiecăruia. Este foarte important să li se ofere oportunități variate de a explora și de a se bucura de viață în modurile care le aduc lor cel mai multă fericire, motiv pentru care ISU Botoşani se implică mereu şi susţine astfel de acţiuni menite să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu dizabilități prin învăţarea modului corect de interacţionare cu aceştia, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.

Competiția s-a desfășurat pe terenul de sport al Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani, fiind organizată de Asociația „DOWN ACTIV” Moldova , iar activitatea se desfășoară în cadrul proiectului ERADMUS+ DOWNside-UP” având ca parteneri organizația NODIBINAJUMS “FONDS KOPA”  din Riga, Letonia și A.O. Sunshine din Chișinău, Republica Moldova.  Proiectul are ca obiectiv principal promovarea educației prin metode non formale, facilitând astfel dezvoltarea competențelor și abilităților participanților într-un mod inovativ și accesibil. De aceea, activitățile propuse au rolul de a transforma percepția asupra uniformei, făcând-o mai accesibilă și mai prietenoasă, creând un sentiment de siguranță și respect.

Stirea anterioara

Șoferi depistați în trafic cu număr fals de înmatriculare sau fără a deține permis de conducere

Stirea Urmatoare

Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat mai mulți pui de pisică

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.