Tencuială desprinsă de pe blocuri, copaci doborâți, localități fără curent electric din cauza vântului. Pompierii au intervenit

Tencuială desprinsă de pe blocuri, copaci doborâți, localități fără curent electric din cauza vântului. Pompierii au intervenit

Încă de la intrarea în vigoare a codului galben de vânt, viscol și ninsori, pompierii militari au fost la datorie pentru gestionarea efectelor generate de vremea rea.

Primele intervenții au avut loc, în urmă cu puțin timp. Bucăți de tencuială de pe fațada unui bloc de pe Bulevardul George Enescu au fost desprinse de vânt și puteau să cadă, în orice moment, peste trecători și mașinile parcate în zonă.

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au acționat rapid și au înlăturat pericolul.

Câteva străzi mai departe, pe Bucovina, un copac de aproximativ zece metri, rupt din rădăcini, s-a prăbușit peste cablurile de telefonie și TV.

Pompierii de la Detașamentul Botoșani au tăiat copacul, bucată cu bucată. Pe timpul intervenției, circulația în zonă a fost întreruptă, acest lucru fiind realizat cu ajutorul agenților de la Poliția Rutieră. 

Potrivit datelor transmise de furnizorul de electricitate, la ora 14:00, în localitățile Mănăstirea Doamnei și Baisa erau probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectați 1427 de consumatori.

Vă reamintim faptul că, județul Botoșani se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip Cod Galben de intensificări ale vântului, viscol și ninsori, până la ora 23:00. Potrivit acestora, vântul va sufla cu viteze de 50-70 km/h.

Totodată, sunt anunțate ninsori, care temporar vor fi viscolite. Pe alocuri, se va depune strat de zăpadă, în medie, de 5...10 centimetri.

În perioada cu vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!

Parcați autoturismele în locuri ferite! Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.       

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.  

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Stirea anterioara

DSVSA Botoșani desfășoară controale premergătoare sărbătorilor pascale

Stirea Urmatoare

Aplicația unică privind contribuțiile la pensii, aproape de lansare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.