Află ce mâncăruri ne țin de foame mai multă vreme
Micul dejun. Cine mananca dimineata in mod constant fulgi de porumb, de ovaz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, strabate mai lesne distanta pana la pranz. Fibrele continute in cereale potolesc mai bine senzatia dureroasa de foame, decat o felie de paine cu marmelada sau cascaval.
Gustari intre mese. Portocalele si merele contin niste substante care pastreaza mai multa vreme apa in stomac, dand un sentiment de satietate. Un efect secundar pozitiv: faptul ca trebuie sa cojiti portocala si s-o desfaceti in felii va obliga sa mancati mai incet. La fel ca indelungata mestecare a marului.
Masa de pranz. Cei care mananca la pranz o supa de zarzavaturi se satura mai usor. Motivul: stomacul se umple, supa potoleste senzatia puternica de foame. Un fel de mancare ideal este pestele. El ne satura de trei ori mai mult decat o friptura, cu toate ca este mai sarac in calorii.
Evitati speciile grase de pesti: ton, hering. Ca garnitura, preferati totdeauna cartofii, au o valoare dubla de saturare in comparatie cu o portie egala de orez.
Cina. Painea integrala sau painea prajita tine de foame de trei ori mai mult decat painea alba. Ideale sunt garniturile de salata verde, rosii, insotite de o felie de branza slaba sau carne fripta. Va veti culca cu stomacul impacat.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.