Câteva mituri demontate de specialiștii despre virusul HPV și infectarea cu acesta

Câteva mituri demontate de specialiștii despre virusul HPV și infectarea cu acesta

Ultimii ani au fost marcati de o frenezie în jurul infectiei cu virusul papiloma uman (HPV), considerat principalul vinovat pentru cazurile de cancer de col uterin. Însa, în pofida mediatizarii, a numeroase informattii aparute despre contractarea si manifestarea HPV care nu sunt adevarate.

Iata cateva mituri demontate de specialistii în oncologie si ginecologie:
Rezultatele anormale la testul Babes-Papanicolau indica infectare cu HPV – FALS. Testul Babes-Papanicolau are rolul de analiza pentru descoperirea unor posibile celule canceroase, dar nu indica nici infectia cu HPV, nici cancerul propriu-zis. testul arata daca exista celule anormale pe colul uterin. Abia dupa alte analize, medicii pot stabili daca sunt canceroase si daca infectia cu HPV este cauza. Asadar rezultatele anormale obtinute dupa efectuarea testului Babes-Papanicolau nu indica infectare cu HPV.

Pot preveni infectarea cu virusul HPV folosind prezervativul – FALS. Virusul se transmite mai degraba prin piele, decat prin fluidele corporale. Din acest motiv, prezervativele pot cel mult sa diminueze riscul de infectare cu HPV, dar nu sunt suficiente de eficiente precum sunt în cazul altor virusuri, precum HIV sau cel care cauzeaza gonoree.

Nu patesc nimic daca fac sex oral – FALS. Desi virusul HPV este cel mai des asociat cu probleme medicale legate de colul uterin, un studiu efectuat în perioada 1988-2004 si publicat în Journal of Clinical Oncology, în 2011, arata ca medicii au constatat o cresterea numarului de cancere la nivelul cavitatii bucale. Dupa ani de cercetari, oamenii de stiinta au constatat – odata cu trecerea timpului – cazurile de cancer cauzate de infectia cu HPV au crescut cu 225%.

Ma vaccinez si nu mai am grija virusului HPV. Vaccinul anti-HPV protejeaza, practic, organismul fata de patru tulpine virale – cel mai des asociate cu cancerul de col uterin. Exista însa sute de tulpine, ce-i drept, majoritatea inofensive. Chiar si în aceste conditii, vaccinul împotriva HPV nu este eficient 100%, potrivit unui studiu publicat în Journal of Medical Screening.

Stirea anterioara

Patru persoane ajunse la spital în urma unui impact dintre două autoturisme - FOTO

Stirea Urmatoare

Participarea Muzeului Județean Botoșani la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.