Câteva mituri despre părul tău

Câteva mituri despre părul tău

La tot pasul intalnesti persoane care iti da sfaturi despre ingrijirea parului: ce ar trebui sa faci sau nu, ce produse e bine sa folosesti, cand sa il tunzi si multe altele. In articolul acesta ne propunem sa demolam cateva din miturile legate de cresterea parului, varfuri despicate sau fire albe. Fii precauta cand vine vorba de ingrijirea parului tau si gandeste-te intotdeauna de doua ori sau cere mai multe pareri inainte sa urmezi multe din sfaturile care umbla la ora actuala prin "targ".

Iata cateva mituri care au fost demontate de specialisti.

Produsele scumpe sunt mai bune! Mitul acesta e usor de combatut pentru ca, experienta ne-a dovedit multora dintre noi ca nu este deloc asa. Un pret mare nu inseamna neaparat un produs bun. Daca strategiile de marketing bine puse la punct, ambalajele dragute si asa-zisele ingrediente minune reusesc sa ia ochii multora dintre noi, asta nu inseamna ca produsul are si o actiune benefica asupra podoabei noastra capilare. Se intampla deseori ca un asemenea produs sa contina ingrediente toxice pentru pielea capului sau pentru par, iritandu-l sau provocandu-i alergii. Ce alternative avem? Produse naturale, de la plafar sau home-made.

Daca smulgi firele albe o sa creasca mai multe! Total fals! Fiecare fir de par are o radacina proprie, care se inchide odata cu smulgerea acestuia. Solutia pentru firele albe este vopseaua sau o frizura care sa le mascheze cat de cat. Oricum e de preferat sa nu le smulgi atunci cand apar pentru ca poti determina inflamarea radacinii, de aici survenind o serie de probleme ale scalpului precum foliculita.

Daca te vopsesti des iti distrugi parul. O vopsea aplicata corect si de calitate nu va dauna parului tau. Pe de alta parte, nu e indicat nici sa faci abuz. Specialistii sunt de parere ca parul trebuie vopsit la radacina cam la 5, 6 saptamani, in functie de ritmul de crestere al firului de par si de doua ori pe an in intregime. Grija mare trebuie sa ai la cat timp stai cu vopseaua in cap. Fiecare vopsea are un anumit timp pentru aplicare, asa ca nu exagera din dorinta de a avea o culoare mai intensa, deoarece rezulatul poate fi unul nu tocmai placut.

Varfurile despicate se pot regenera. Din pacate, pentru varfurile despicate singura solutie o reprezinta foarfeca. Niciun balsam, masca, sampon sau gel nu poate face mare lucru pentru un par despicat. Desi il ajuta sa arate mai bine, mai matasos si sa diminueze cat de cat din aspectul de despicat, aceste produse nu au calitatea de a regenera varful firului de par. Asa ca nu lasa parul sa ajunga in acest stadiu si tunde-l mereu la un anumit interval de timp.

Daca te tunzi la zero parul va creste mai des. Eu zic sa nu incerci asemenea experimente. Se vor dovedi un adevarat esec atat din punct de vedere al cresterii firului de par cat si al aspectului estetic. Din pacate, chiar daca il tunzi la zero, firul tau va creste la fel ca inainte, acest aspect fiind controlat la nivel genetic.

Stirea anterioara

Alertă meteo ANM! Cod galben de furtuni în România. Se întorc fenomenele extreme

Stirea Urmatoare

Accident rutier, în această seară, cinci persoane și două mașini implicate

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.