Schimbare bruscă a vremii în țară! Se întoarce iarna în România. Cod galben de vânt și viscol
Ce se întămplă în corpul tău dacă iei zilnic magneziu
Magneziul este al patrulea mineral, din punctul de vedere al concentrației, din organism, având un rol important în sănătatea corpului și a creierului. Magneziul reglează funcția a sute de enzime, acționează ca un electrolit important și ajută corpul să construiască proteine.
De asemenea, lucrează în combinație cu un alt mineral esențial, calciul. Chiar dacă magneziul este necesar pentru un organism sănătos, un aport prea mare de magneziu ar putea să nu ne facă bine. Eatthis explică ce se întâmplă dacă luăm magneziu zilnic.
Aproximativ 60% din magneziul din corp se regăsește în oase, iar restul în țesuturile organismului. Doar aproximativ 1% din magneziu se află în sânge. Doza zilnică recomandată pentru bărbați este de 400 mg, în timp ce doza recomandată pentru femei este de 310 mg pe zi.
Aceste doze cresc până la 420 mg și 320 mg după vârsta de 30 de ani. Suplimentele de magneziu sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, dar, luate în doze mari, pot provoca anumite probleme. De aceea, este bine să vorbiți cu medicul de familie înainte de a începe să luați diferite suplimente cu magneziu. „Magneziul din suplimente poate interacționa cu anumite tipuri de antibiotice, dar și cu alte medicamente”, spune medicul Katherine Zeratsky.
Probleme grave ale rinichilor
O doză prea mare de magneziu poate provoca probleme grave ale rinichilor, avertizează medicii.
„Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi problemele renale, pot crește riscul acumulării de magneziu în organism și al toxicității”, avertizează ea. În plus, magneziul poate scădea absorbția unor medicamente în organism și poate interacționa cu altele. ”De obicei, oamenii obțin suficient magneziu printr-o dietă sănătoasă”, afirmă ea.
Persoanele care iau magneziu pentru hipertensiune arterială s-ar putea înșela în privința eficacității suplimentelor, spun experții. ”Datele arată că efectele magneziului asupra tensiunii arteriale sunt minime și nesemnificative. Nimeni nu ar trebui să se bizuie pe suplimentele cu magneziu pentru scăderea tensiunii arteriale”, susține medicul primar Nohaar Nassar.
Probleme gastro-intestinale
Un aport prea mare de magneziu poate avea efecte laxative, provocând probleme gastro-intestinale. „Adulții nu au de ce să se teamă dacă absorb mult magneziu din alimente. Nu același lucru se poate spune despre suplimente”, explică el.
Experții recomandă ca magneziul să fie obținut din alimente, și nu din aceste suplimente.
Din ce alimente putem obține magneziu
„Cea mai bună modalitate este să consumați periodic leguminoase, nuci, semințe, cereale integrale și produse lactate”, spune dieteticianul Cristy Dean.
Fructele uscate (caise, smochine, prune, stafide) sunt foarte bogate în magneziu. Toată lumea știe că banana este o sursă perfectă de magneziu, pe lângă potasiu și vitamina C Alte fructe care conțin magneziu sunt afinele, smochinele, capșunele și grapefruitul.
Alte variante sunt fasolea, soia (inclusiv faină de soia), spirulina, cerealele (grâu, ovăz și orez), ciocolata neagră, laptele degresat, dar și roșiile uscate.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.