Pompierii solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case
Cele mai bune și cele mai rele ape de băut
Apa potabila de calitate este, probabil, cel mai important, dar subapreciat factor pentru o sanatate buna. Se estimeaza ca organismul nostru este in proportie de 75% apa, insa putini inteleg ca apa pe care o bem poate avea un efect dramatic asupra sanatatii noastre.
Din pacate, cei multi oameni inca nu sunt informati corect si consuma apa de calitate inferioara, uneori chiar toxica. Iata cateva informatii despre cele mai fecvente surse de apa, astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna privind hidratarea.
Apa de robinet
Multi specialisti o considera cea mai rea sursa de apa "aprobata". Plina de substante chimice, cum ar fi clorul, fluorul si COV (compusi organici volatili), apa de la robinet este, probabil, cel mai periculos experiment la scara larga din toate timpurile, considera Naturalnews.com.
S-a demonstrat ca fluorul creste apa fluorurata creste riscul de fracturi osoase si probleme de comportament, afecteaza creierul si tiroida. Clorul creste riscul de alergii. Daca nu aveti posibilitatea sa verificati personal calitatea apai de la robinet, mai bine evitati-o.
Apa imbuteliata
Apa imbuteliata parea sa fie, la un moment dat, o apa superioara celei de la robinet, insa numeroase studii si chiar companii precum Pepsi au recunoscut ca apa imbuteliata nu este nimic mai mult decat apa de la robinet! Mai mult, recipientele de plastic in care este comercializata nu fac decat sa mai adauge niste substante toxice in organismul tau.
Aceste substante se comporta precum estrogenul, iar in exces duc la dezechilibre hormonale.
Multe ape imbuteliate au un pH de 5,7. In comparatie, apa filtrata mai curata va fi mai sus de 7, iar o apa pura de izvor poate ajunge la 8,5.
Apa distilata
Apa distilata este o alta "versiune sanatoasa" de apa potabila, aceasta fiind lipsita de produse chimice. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, clasificata ca apa "moarta" din cauza eliminarii mineralelor, ceea ce o face, de asemenea, mai acida.
Daca alegeti in dieta apa distilata, puteti sa ii adaugati un varf de cutit de sare de mare sau de Himalaya pentru a avea parte de mineralele care ii lipsesc.
Apa prin osmoza inversa
Este o apa purificata, dar la fel ca cea distilata este o apa "moarta" care reduce alcalinitatea naturala si elimina urmele de minerale. In concluzie, daca alegeti apa purificata prin osmoza inversa, adaugati-i un pic de sare naturala pentru a o remineraliza.
Apa alcalina
In ultimii ani, sistemele de apa alcalina au fost considerate Sfantul Graal al sistemelor de apa. Desi acestea sunt benefice pe o anumita perioada de timp si pe un anumit segment al populatiei, nu trebuie sa uitati faptul ca pH-ul lor este nefiresc de mare. De multe ori acesta depaseste 10, si uneori poate fi chiar de 12 sau 13.
Acest lucru nu ar trebui sa fie considerat sanatos pe termen lung, chiar daca majoritatea populatiei are un organism acid, deoarece apa alcalina va slabi treptat acidul stomacului, una dintre armele principale de aparare contra patogenilor.
Valoarea de referinta pentru pH-ul apei este intre 7,5 si 8,5.
Apa de izvor
Daca provine dintr-o sursa necontaminata, apa de izvor este cea mai buna apa pe care o poti bea si care hidrateaza cu adevarat organismul. Nu doar ca este "vie" dar este o apa bogata in oxigen si minerale. Este standardul de aur al apei, iar daca ai acces la o astfel de apa, nu mai ai nevoie de altceva.
Apa filtrata
Filtrele de apa sunt o modalitate foarte populara pentru a imbunatati calitatea apei, filtrand-o de diferite impuritati, fara a indeparta insa mineralele. Cu toate acestea, multe branduri de pe piata sunt doar de reclama si nu reusesc sa elimine toxinele. sursa: sanatate.bzi.ro
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.