Cele mai eficiente ingrediente naturale în tratarea psoriazisului

Cele mai eficiente ingrediente naturale în tratarea psoriazisului

Psoriazisul este o afecțiune cutanată cronică, cu evoluție de lungă durată, care afectează 2% dintre români.  Pentru a ameliora simptomele, unii specialiști au propus utilizarea unor ingrediente naturale, ca alternativă la tratamentele medicamentoase convenționale.

Jennifer Burns, doctor naturopat la Bien-Etre Center în Phoenix, Arizona, oferă cititorilor everydayhealth.com următoarele 9 sugestii:

Ulei din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai este un agent anti-inflamator care poate fi utilizat în tratamentului psoriazisului și acneei. Este un puternic antifungic, deci se recomandă să nu îl aplicați direct pe piele. Medicul recomandă să amestecați o parte de ulei de arbore de ceai la 10 părți de ulei de măsline și să aplicați pe zonele afectate cu ajutorul unor dischete de bumbac. Dacă suferiți de psoriazis la nivelul scalpului, adăugați 10 picături în șampon și lăsați să acționeze timp de 10 minute înainte de a clăti.

Ulei de măsline
Uleiul de măsline pe care îl utilizați în bucătărie poate avea și o a doua întrebuințare: este inflamator, calmând pielea. Grație conținutului de acizi grași și vitamina E, uleiul de măsline extravirgin reprezintă loțiunea hidratantă ideală. Mai mult decât atât, un studiu recent a relevat că acesta ajută în tratarea rănilor provocate de arsuri. Pentru a ameliora simptoele psoriazisului, aplicați o cantitate mică pe scalp, coate sau în orice zona afectată. Țesutul mort va deveni astfel mai ușor de îndepărtat. Pentru o hidratare completă, adăugați două linguri de ulei de măsline încălzit în apa de baie.

Extract din scoarță de pin
Conform unui studiu efectuat în 2014 de jurnalul Panminerva Medica, utilizarea suplimentului Pycnogenol (care are la bază extractul de scoarță de pin) îmbunătățește efectele celorlalte tratamente pentru psoriazis. Scoarța de pin are proprietăți antioxidante, fiind benefică în tratarea acneei și încetinind procesele de îmbătrânire.

Ulei de coco
Uleiul de cocos este din ce în ce mai popular - nu doar că hidratează pielea uscată și părul, dar ameliorează simptomele psoriazisului. Aplicați o cantitate mică pe piele, la fel cum ați utiliza un unguent obișnuit. Poate fi folosit pentru tratamentul scalpului.

Ovăz
Ingredient comun în produsele de înfrumusețare, ovăzul ameliorează mâncărimile și roșeața asociate pielii uscate și psoriazisului. Pentru a vă putea bucura de o baie cu ovăz, evitând mizeria aferentă, adăugați jumătate de cană de fulgi de ovăz într-un săculeț pe care îl veți pune în apa caldă.

Oțet de mere
Oțetul de mere poate fi un ajutor de nădejde împotriva mâncărimilor dacă îl utilizați corespunzător. Totuși, dacă îl lăsați să acționeze pentru prea mult timp sau dacă nu îl diluați corect, există riscul ca aciditatea acestuia să usuce și mai tare pielea. Se recomandă să folosiți o parte de oțet la două părți de apă, pentru cel mult 10 minute. Clătiți. Nu aplicați pe porțiunile de piele crăpate sau care sângerează.

Aloe Vera
Această plantă reduce inflamația și accelerează vindecarea psoriazisului. Are proprietăți antibacteriale, antiseptice, calmează arsurile, vindecă tăieturile minore și zgârieturile. Aloe vera este un agent detoxifiant și joacă un rol important în regenerarea celulară. Puteți utiliza gel de aloe vera pur sau cremă cu conținut de 0.5%, de două-trei ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu nu este bun doar pentru gătit și curățarea petelor. Poate fi utilizat în rutina de înfrumusețare pentru albirea dinților sau exfolierea pielii uscate. Datorită proprietăților antifungice, acest ingredient este eficient în amelioararea mâncărimilor asociate psoriazisului. Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o cantitate suficientă de apă pentru a obține o pastă. Aplicați amestecul pe zonele afectate.

Sare cu minerale de la Marea Moartă
Marea Moartă este de 10 ori mai sărată decât oceanul, având un conținut ridicat de minerale. Pentru ameliorarea mâncărimilor și roșeții, adăugați sare de la Marea Moartă (sau Epsom) în apă caldă și stați în cadă aproximativ 10-15 minute. După baie, aplicați loțiune hidratantă. Sursa: incomemagazine.ro

Stirea anterioara

Simona Gherghe a răbufnit în direct! „Ce fel de femeie eşti?”

Stirea Urmatoare

Locurile de muncă vacante la nivelul județului Botoșani luni 25 noiembrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.