Cu ce poți să înlocuiești cartofii prăjiți ca să mănânci mai sănătos, însă la fel de gustos
Cartofii prajiti sunt foarte usor de preparat, insa au multe calorii. Problema nu sta neaparat in cartofi, ci in modul lor de preparare. O alternativa mai sanatoasa este sa ii prepari la cuptor, in ulei de cocos. Insa daca vrei sa te bucuri de acelasi gust delicios al cartofilor prajiti, inlocuieste-i cu cartofi dulci. Cartofii dulci contin vitaminele A, B6 si B5.
Persoanele care obisnuiesc sa manance de mai mult de trei-patru ori pe saptamana cartofi risca sa sufere de hipertensiune arteriala, atentioneaza oamenii de stiinta americani. Specialistii au ajuns la concluzia ca voluntarii care mancau de cateva ori pe saptamana cartofi, indiferent de felul in care erau preparati, aveau un risc cu 11% mai ridicat de a suferi de hipertensiune arteriala, spre deosebire de cei care nu obisnuiau sa consume atat de des acest aliment.
„Cartoful se numara printre legumele care aduc beneficii sanatatii si pe care trebuie sa le includem in dieta, dar nu foarte des. Rezultatele obtinute au aratat ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii diabetului si hipertensiunii in urma consumului mare de cartofi“, au afirmat cercetatorii de la Spitalul de Femei Brigham din Boston, potrivit clicksanatate.ro.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.